Dam / 2 december 2018

Skön svensk seger mot Serbien

Sverige tog två oerhört viktiga poäng i matchen mot Serbien. Tungan på vågen blev Filippa Idéhn vars reflexer räddade Sverige från ny förlust. Slutsiffrorna skrevs 22–21 (11–13).
– Hon var helt fantastisk idag, kommenterade Bella Gulldén efter vinsten.

• • •

Inledningsvis spelade Sverige jämnt med Serbien. Lagen låg hack i häl på varandra och anföll med härlig fart och fläkt. Efter dryga kvarten var ställningen 7–7.
Därefter tog Serbien för sig i sitt anfallsspel och gick iväg i ledning. Samtidigt slarvade Sverige allt mer och tappade noggrannheten. 9–13 var siffrorna på resultattavlan med drygt tre minuter kvar av första halvlek.
– Vi hade lite väl mycket tekniska fel, berättade femmålsskytten Jenny Alm i halvtid.
Sverige lyckades sedan reducera Serbiens ledning och gick ut i halvtid med ett tvåmålsunderläge. Direkt efter pausen tog det bara två och en halv minut innan Sverige var ikapp serbiskorna. Det var bäddat för en rysaravslutning.
Trots fullständigt briljant målvaktsspel signerat Filippa Idéhn lyckades inte Sverige skaka av sig Serbien i målprotokollet. När endast sex minuter återstod var läget fortsatt lika, 19–19.
– Jag hade förberett mig väldigt noga. Det var roligt att det gav resultat idag, berättade Idéhn som dessutom gjorde sin 100:e landskamp .
Precis som i fredags avgjordes även dagens match i slutsekunderna. Men nu var det Sverige som gick vinnande ur striden. Jenny Alm och Filippa Idéhn blev stora matchhjältar med mål respektive räddning i det absoluta slutskedet. Sverige vann med 22–21 (11–13).
– Jag tycker Jenny gjorde en riktigt bra match idag, sade förbundskapten Henrik Signell.
– Det var en väldigt skön seger, sade en glad Bella Gulldén efter matchen.
SVERIGE–SERBIEN 22–21 (11–13)
Sverige: Jenny Alm 5, Bella Gulldén 4, Olivia Mellegård 3, Daniela Gustin 3, Anna Lagerquist 2, Linn Blohm, Carin Strömberg, Hanna Blomstrand, Nathalie Hagman, Jamina Roberts.
Serbien: Katarina Krpez-Slezak 7, Sanja Radosavljevic 4, Jovana Stoiljkovic 3, Sladana Pop-Lazic 3, Jelena Lavko 2, Andrea Lekic, Dijana Radojevic,
Utvisningar, Sverige: 4 x 2 min. Serbien: 5 x 2 min.
Domare: Cristina Nastase & Simona Stancu.
Publik: 3 810 (XXL Arena, Nantes).