Dam / 4 december 2018

Sverige vidare efter ny uddamålsseger

Sverige gjorde vad som krävdes och vann den sista gruppspelsmatchen mot Polen. Ännu en gång dröjde det till slutminuterna innan segern var i hamn. Slutresultatet blev 23–22 (10–5).
– Det blev lite väl spännande i dag, berättade Anna Lagerquist efter matchen.

• • •

Matchen inleddes i ett trevande tempo utan något vidare målkalas. Filippa Idéhn tog med sig det strålande målvaktsspelet från i söndags och höll nere Polens siffror. Efter 19 minuter spelade var ställningen 5–3 till Sverige.

De sista tio minuterna av första halvek vann Sverige med 5–1. Ett mer direkt anfallsspel med skarpare skytte ledde till halvtidsledning med fem bollar.
– Jag tycker vi har ett bra försvarsspel. Men i offensiven kan vi trycka på ännu mer, vi har en växel till, sade Nathalie Hagman i paus.
Sverige tappade greppet om matchen i den andra halvleken. Ett rappare Polen ställde till problem för det svenska försvaret, och efter 48 minuter var ställningen lika. Sverige var än en gång på väg mot en nagelbitare.
– Vi spelade för långsamt i anfallsspelet, Vi hade svårt att komma till lägen, kommenterade Bella Gulldén efter slutsignal.
Med två och en halv minut satte Jamina Roberts 23–22. Ett mål som visade sig vara avgörande då polskorna inte lyckades kvittera i de följande anfallen. Sverige vann därmed sin andra match i rad och precis som mot Serbien gjorde man det med uddamålet.
Nu väntar huvudrundan där Sverige ställs mot Ryssland, Frankrike och Montenegro. Först ut är Per Johanssons Montenegro på torsdag kväll. Avkast är 21:00.
SVERIGE–POLEN 23–22 (10–5)
Sverige: Hanna Blomstrand 4, Nathalie Hagman 4, Jenny Alm 3, Loui Sand 2, Daniela Gustin 2, Linn Blohm 2, Anna Lagerquist, Carin Strömberg, Mikaela Mässing, Bella Gulldén, Olivia Mellegård, Jamina Roberts,
Polen: Kinga Grzyb 10, Monika Kobylinska 3, Joanna Drabik 2, Aneta Labuda 2, Kinga Achruk 2, Aleksandra Zych, Sylwia Matuszczyk, Karolina Kudlacz-Gloc
Utvisningar, Sverige: 2 x 2 min. Polen: 5 x 2 min.
Domare: Ignacio Garcia & Arino Marin, Spanien.
Publik: 3 014 (XXL Arena, Nantes).