NYHETER
Herr /

Biljetterna till svenska EM-uppladdningen släppta

Dubbla landskamper mot Ljubomir Vranjes Ungern – det är vad som väntar handbollslandslagets under EM-uppladdningen. I dag har biljetterna till matcherna i Kinnarps Arena i Jönköping den 6 januari och Partille Arena den 8 januari släppts.
Herr /

Dubbla landslag uttagna på herrsidan

Förbundskaptenen Kristján Andrésson har tagit ut 17 spelare till två landskamper mot Island – plus 20 spelare i ligalandslaget som parallellt träffas för två träningsdagar i Malmö.
Dam /

Ny svensk storseger i EM-kvalet

Sverige hade inga problem att vinna mot Färöarna i EM-kvalet. 33–15 (19–10) är siffror som talar sitt tydliga språk. Kattens lek med råttan. Sverige var flera klasser bättre och vann välförtjänt på söndagskvällen.
– Skönt att inleda EM-kvalet med två segrar, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Dam /

Statistik inför Färöarna–Sverige

Sverige inledde EM-kvalet i torsdags genom att besegra Makedonien. Under söndagen är det dags för andra matchen och nu är det Färöarna som står för motståndet. Här hittar du statistik, laguppställningar och förutsättningar inför mötet.
Dam /

Sverige inledde EM-kvalet med seger

Damlandslaget fick en drömstart på EM-kvalet. I den första kvalomgången ställdes Sverige mot Makedonien i Lund. Man vann matchen med klara 38–26 (18–13), Sverige var flera nummer större än Makedonien och det var aldrig något snack som saken.
Landslaget /

Åhus Beach ny partner i Framtidslandslaget

Handbollens affärsnätverk Framtidslandslaget fortsätter att växa. Åhus Beach kliver in som ny partner. – Det är oerhört glädjande att handbollen som sport i kombination med vårt affärsnätverk har en hög attraktivitet. Denna gång hälsar vi en handbollskollega välkommen till nätverket och jag ser fram emot ett givande partnerskap för båda parterna, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Dam /

“Jag får leva ut min handbollsfantasi”

Efter åtta år i Sävehof tog i somras hemmakära Loui Sand klivet ut i proffslivet. Västsverige byttes mot västra Frankrike, Partille byttes mot Brest. – Jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna trivas så bra utomlands, säger den 24-åriga bollartisten som var Sveriges bästa målskytt i de två VM-kvalmatcherna mot Makedonien i somras.
Dam /

Signell: ”Vi är på rätt väg med mycket”

Enda samlingen innan VM-trupen tas ut, då väljer Henrik Signell att satsa på säkra kort. – Vi behöver kontinuitet inför VM och jag tycker att det vi har jobbat med börjar ge frukt, säger han inför EM-kvalmatcherna mot Makedonien och Färöarna.
Dam /

Rutinerad svensk trupp i EM-kvalet

Runt kommande månadsskifte inleder Sverige vägen till EM i Frankrike 2018. Makedonien och Färöarna står för motståndet i de två första kvalmatcherna och förbundskaptenen Henrik Signell har tagit ut en trupp på 18 spelare.

U-landslag /

U19: Sverige avslutade med seger

Prestigen i den sista placeringsmatchen märktes tydligt när Sverige och Ryssland pressade varandra och turades om i ledning. Sverige fick dock sista ordet och femteplatsen med en stark slutforcering och ett måls marginal, 26-25.  
U-landslag /

Sverige stod starkt mot Japan

Försvarsdisciplinen i första halvlek vann matchen åt Sverige. Japan var inget hinder efter pausledning med sju bollar och U19-landslaget får avsluta VM med kampen om femte plats.
U-landslag /

U17-tjejerna klara för VM

Sverige tog en enkel vinst på fredagskvällen när man avfärdade Montenegro på ett mycket imponerade sätt. En drömstart av de svenska tjejerna bäddade för en bekväm resa till mål. Matchen slutade 28–19 (16–10). Det innebär att de svenska tjejerna är klara för VM om ett år. – Känslan är extremt god just nu, det var en viktig match idag, kommenterade förbundskaptenen Niklas Harris.

Dam /

Sverige inleder EM-kvalet i Lund

Makedonien står för motståndet när de svenska damerna om en dryg månad inleder kvalet till EM i Frankrike 2018. Matchen spelas i Sparbanken Skåne Arena torsdagen den 28 september och är den första delen i ett dubbelarrangemang där Skånederbyt mellan Lugi HF och HK Malmö i Handbollsligan är den andra.