NYHETER
Dam /

Tappert Sverige förlorade mot Nederländerna

Sverige hade på söndagen chans att ta sin första VM-medalj någonsin. Efter ett väl genomfört mästerskap som fångat hela nationens intresse kvarstod endast en match. Efter en svag första halvlek mot Nederländerna kom Sverige mirakulöst tillbaka i matchen. Precis som i semifinalen blev avslutningen dramatisk. Tyvärr blev det stolpe ut även idag för Sverige. Matchen slutade 23–21 (14–8).
Dam /

Matchguide: Nederländerna–Sverige

Under söndagen avslutas VM i Tyskland. Först ut är Nederländerna och Sverige som klockan 14.30 inleder kampen om bronsmedaljen. Här är förutsättningar och statistik inför Sveriges försök att bärga den första VM-medaljen någonsin på damsidan.

Dam /

Sverige förlorade dramatisk semifinal

Det blev en högdramatisk semifinal mellan Sverige och Frankrike. Lagen var jämsides så gott som hela matchen. Frankrike var dock snäppet vassare i slutet av matchen. Sverige var ytterst nära men Frankrike drog det längsta strået, mycket tack vare ett bättre försvarsspel som stressade Sverige till en del tekniska fel. Sverige gjorde dock en väl godkänd semifinal och spelar på söndag om bronsmedaljer. VM-semifinalen slutade 24–22 (11–12) till Frankrike. – Det känns väldigt tomt nu, sade en besviken Bella Gulldén efter matchen.

Dam /

Buda hem signerad tröja och stöd Musikhjälpen

I kväll spelar Sverige semifinal i VM – men spelarna vill också göra skillnad utanför planen. Hanna Blomstrand och Carin Strömberg ligger bakom initiativet där spelarna auktionerar ut en signerad landslagströja och två biljetter till kommande hemmamatch.
Övrigt /

Wetterwik & Kurtagic dömer ena semifinalen

20.45 i kväll spelar Sverige VM-semifinal mot Frankrike, men även ett par timmar tidigare är Sverige representerat på planen i Barclaycard Arena i Hamburg. Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic har fått uppdraget att döma den första semifinalen mellan Nederländerna och Norge.
Dam /

Matchguide: Sverige–Frankrike

Fyra lag är kvar i VM-turneringen – och Sverige är ett av dem! På fredagskvällen, 20.45, väntar Frankrike i Sveriges första VM-semifinal någonsin. Här hittar du statistik, laguppställningar och förutsättningar inför matchen.

Dam /

TV: Hemma hos Hanna Blomstrand

I går blev hon stor matchvinnare mot Danmark med sina sju mål på sju skott och hennes glädjetårar berörde många tittare. Strax före VM hälsade vi på hemma hos Hanna Blomstrand i just Danmark och förutom en att ge oss en språklektion och en inblick i vardagen berättar hon om känslorna när hon blev uttagen till landslaget för första gången.
Dam /

Sverige till semifinal efter seger mot Danmark

Sverige är klara för sin första VM-semifinal någonsin. Det stod klart efter en ny svensk uppvisning i Leipzig Arena. Efter en darrig inledning kom Sverige ikapp, förbi och sprang ifrån Danmark under den andra halvleken. Bäst på plan var Hanna Blomstrand, som stod för sju mål. Matchen slutade 26–23 (13–11).

– Jag har inga ord just nu, det är en underbar känsla att vi har gått såhär långt, kommenterade Blomstrand efter matchen.

Dam /

Matchguide: Sverige–Danmark

Åtta lag är kvar i VM – och Sverige är ett av dem. I kväll väntar kvartsfinal mot Danmark, som slog ut Sverige i senaste VM. Kan Sverige ta revansch? Här finns statistik och förutsättningar inför matchen.

Dam /

TV: Spelarnas härliga segerdans

Spelarnas segerdans efter åttondelsfinalen mot Slovenien i går har fått viral spridning över hela världen. På mindre än tolv timmar har den nått över 700 000 personer och delats tusentals gånger. Se segerdansen här!
Dam /

Sverige enkelt vidare till kvartsfinal

Sverige krossade Slovenien på vägen till kvartsfinal. Söndagens match var en ren uppvisning och visade att Sverige blir ett lag att räkna med. Johanna Westberg blev bästa målskytt med åtta mål och tillsammans med strålande Johanna Bundsen gav man aldrig Slovenien en chans. Sverige följde upp succén mot Norge och visade återigen världsklass. Matchen slutade 33–21 (18–12).

– All heder till hela laget som genomförde vår matchplan till hundra procent, kommenterade förbundskapten Henrik Signell.

Övrigt /

Lyckat VM hittills för Wetterwik & Kurtagic

Det är inte bara det svenska laget som förbereder sig för åttondelsfinal i kväll. Parallellt med Sveriges match mot Slovenien blåser Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic åttondelsfinalen och prestigemötet mellan Tyskland och Danmark i Magdeburg.
Dam /

Matchguide: Sverige–Slovenien

Sverige vann gruppen i Bietigheim-Bissingen och ställs på söndagskvällen mot Slovenien i åttondelsfinalen i Leipzig. Vilket lag tar sig vidare till tisdagens kvartsfinal? Här hittar du laguppställningar, statistik och förutsättningar.

Dam /

Statistiken efter gruppspelet

Gruppspelet är över och de 16 bästa lagen i VM laddar för åttondelsfinal medan övriga åtta lag spelar President's Cup. Här är statistik efter gruppspelet – och det är svenskt med i toppen av flera av ligorna. Sverige har gjort näst flest mål, näst minst antal tekniska fel och Bella Gulldén är bland de tio främsta målskyttarna.
Dam /

Sverige knäckte Norge och vann gruppen

Sverige visade absolut världsklass mot regerande världsmästarna Norge. Sverige vände i andra halvlek och tog greppet de sista tio minuterna. Hela laget gjorde en jätteprestation. Stod ut gjorde Bella Gulldén och Johanna Bundsen. Matchen slutade 31–28 (16–18). Därmed vinner Sverige gruppen.

– Jag känner en extrem stolthet över laget ikväll, sade förbundskaptenen Henrik Signell.

Dam /

Matchguide: Norge–Sverige

Gruppspelet i Bietigheim-Bissingen avslutas i kväll och Sverige gör upp med Norge om förstaplatsen. Sverige förlorade första matchen, men har sedan vunnit tre raka medan Norge vunnit övertygande i samtliga fyra matcher hittills.

Dam /

Sverige säkrade slutspel

Sverige vann bekvämt mot Argentina på torsdagskvällen. Sverige tog ett tidigt grepp om matchen. Man ledde i halvtid med fyra mål och fortsatte att ösa på i den andra halvleken. Argentina var aldrig riktigt nära. Matchen slutade 38–24 (17–13). Efter matchen stod det klart att Sverige blir minst tvåa i gruppen. – Det var vinsten som räknades idag, kommenterade en nöjd Henrik Signell.
Dam /

Matchguide: Sverige–Argentina

Dags för fjärde rundan i VM:s gruppspel och dags för ett icke-europeiskt motstånd för första gången den här turneringen för svensk del. Gruppjumbon Argentina, som inlett med tre raka förluster, väntar.