NYHETER
U-landslag /

Sverige stod starkt mot Japan

Försvarsdisciplinen i första halvlek vann matchen åt Sverige. Japan var inget hinder efter pausledning med sju bollar och U19-landslaget får avsluta VM med kampen om femte plats.
U-landslag /

U17-tjejerna klara för VM

Sverige tog en enkel vinst på fredagskvällen när man avfärdade Montenegro på ett mycket imponerade sätt. En drömstart av de svenska tjejerna bäddade för en bekväm resa till mål. Matchen slutade 28–19 (16–10). Det innebär att de svenska tjejerna är klara för VM om ett år. – Känslan är extremt god just nu, det var en viktig match idag, kommenterade förbundskaptenen Niklas Harris.

Dam /

Sverige inleder EM-kvalet i Lund

Makedonien står för motståndet när de svenska damerna om en dryg månad inleder kvalet till EM i Frankrike 2018. Matchen spelas i Sparbanken Skåne Arena torsdagen den 28 september och är den första delen i ett dubbelarrangemang där Skånederbyt mellan Lugi HF och HK Malmö i Handbollsligan är den andra.
U-landslag /

Sverige utslaget efter förlängning

Killarna i U19 har tagit sig längst av de blågula landslagen i sommarens mästerskap.  Efter en nagelbitare till kvartsfinal, 25-27 inklusive förlängning mot Kroatien försvann dock chansen till VM-medalj.  
U-landslag /

Sverige hämtade in ivägrusande hemmalag

Missat slutspel i EM tog Sverige hårt, Slovakien var iallafall betydligt mer laddat för start i den första placeringsmatchen. Engagemanget återvände dock, efter en dyster öppningskvart vände blågult till seger utan spänning till sist.
U-landslag /

U19: Frankrike numret för stort för Sverige

Frankrike var obesegrat och försvarade sitt rykte, hade en växel till jämfört med det svenska U21-landslaget. För blågult blev det tredje raka förlusten, men hoppet lever. Frågan om avancemang avgörs måndag kväll mot Bahrain.
U-landslag /

Danmark fick hål på Sverige

Danmark satte prägel på spelet efter paus, ryckte ifrån och höll undan medan Sverige fick allt större problem att prestera framåt. U19-landslaget är så smått under press efter sin andra VM-förlust, 26-29.
U-landslag /

U17: Surt tapp i slutminuterna

Första 35 minuterna gick lekande lätt. För lätt? När fem måls ledning snabbt försvann fick Sverige ett rejält test av Rumänien, dessutom en uppvisning i mod och mental medgång som slutade med tre bollars förlust.
U-landslag /

U19: Orken tröt mot Egypten

Sverige släppte Egypten till klar pausledning. U19-landslaget kom förvisso tillbaka och kvitterade men det kostade energi. Till slut behöll motståndet sin förmåga att hitta målet oftast, 24–26 till slut.
U-landslag /

U17-landslaget fick fart i debuten

Premiärnerver och brända kontringar, underläge och smart tjeckiskt anfallstempo. Sverige överkom allt, var ikapp i paus och som allra bäst med skoninglös kyla inne på sista tio. U17-landslaget vann därmed sin mästerskapsdebut med 23-19.
U-landslag /

Dubbelt Lugi in i truppen till U19-VM

Under tisdagen inleds herrarnas U19-VM i Georgien och Sverige, som leds av förbundskaptenen Jerry Hallbäck, möter Norge i premiären. Två spelare har utgått på grund av skada, två nya har kommit in i truppen.
U-landslag /

Sverige nära vändning

De svenska U19-tjejerna kämpade väl i placeringsmatchen mot Rumänien. En alldeles för dålig första halvlek satte tjejerna i en svår knipa, underläge 12-19. Scenförändringen var total i andra halvlek. Sverige spelade med fart och fläkt. Man var ytterst nära att komma ikapp och vända på steken. Rumänien höll med nöd näppe undan. Matchen slutade 32–30 (19–12). – Det är deppigt just nu, mycket besvikelse kommenterade en nedstämd Erik Larholm.

U-landslag /

Segertåget för U19-tjejerna fortsätter

Det svenska U19-landslaget vann semifinalen mot Spanien i U19-EM:s B-slutspel. Matchen var jämn till en start men i andra halvleken växlade svenskorna upp och satte Spanien i uppförsbacke. Sverige vann med 27–21 (12–11). Med det inkasserar man sin fjärde raka vinst i U19-EM i Slovenien. – Det var en skön vinst, en riktig laginsats, kommenterade Erik Larholm efter matchen.
U-landslag /

Tredje raka segern i U19-EM

Det svenska U19-landslaget vann över Kroatien på onsdagseftermiddagen. Efter en mindre bra första halvlek lyfte sig de svenska tjejerna och besegrade Kroatien med uddamålet. Matchen slutade 23–22 (10–14). – Det känns riktigt bra nu, mycket positivitet i laget, kommenterade en nöjd Erik Larholm efter matchen.

U-landslag /

Svensk jättevinst i U19-EM

Det svenska U19-landslaget ställdes mot Makedonien på tisdagen. Det slutade i en fullständig överkörning. De svenska tjejerna visade direkt vart skåpet skulle stå och spelade skjortan av Makedonien. Matchen slutade 40–15 (16–5). – Vi gjorde en jättebra match sett till förutsättningarna, kommenterade förbundskapten Erik Larholm efter matchen.
U-landslag /

Svensk vinst mot gruppettan

Sveriges U19-damer mötte Ungern i gruppspelets sista match. Trots underläge i stora delar av matchen visade de svenska tjejerna upp en god moral och kämpade sig till en seger. Matchen slutade 24–23 (12–14).  – Tjejerna är väldigt glada. Det är en god känsla just nu, säger förbundskaptenen Erik Larholm efter matchen. 
U-landslag /

U19-herrarna körde över Polen

Sverige stod för en mycket bra insats mot Polen på söndagsmorgonen. Man dominerade från start till mål. Ett skönt besked från det Svenska U19-landslaget inför det stundande VM. Matchen slutade 36–27 (18–14) i svensk favör. – Vi tog ett stort steg framåt idag, både offensivt och defensivt, menar Marcus Lindgren.