NYHETER
Dam /

Blytung halvlek fällde Sverige

Efter en halvlek såg det så bra, så bra ut för Sverige i EM-kvalmötet borta mot Serbien. Men 14–9 i paus blev till förlust 23–30 efter ett totalt ras sista 30 minuterna.
Dam /

Matchguide: Serbien–Sverige

Under onsdagskvällen spelar damlandslaget sin första landskamp för året och det är ett viktigt EM-kvalmöte med Serbien i Nis. Här är förutsättningarna inför matchen.
U-landslag /

U20-damerna jagar VM-plats på hemmaplan

I helgen är det dags för de svenska U20-damerna att försöka ta klivet till VM, med kval på hemmaplan mot Tjeckien, Polen och Nederländerna. – Vi har en liten revanschlusta med oss, säger förbundskapten Erik Larholm.
Dam /

Upplagt för publikfest i Skövde

På lördags bjuds det på handboll i världsklass när Sverige tar emot Serbien i EM-kvalet i Arena Skövde – och det kommer att bli bra tryck på läktarna. I dagsläget är det bara ståplatsbiljetter som finns kvar att köpa. – Det ska verkligen bli superkul att komma till Skövde och spela inför storpublik, säger den svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen.
Dam /

Debutanten Lundström inkallad till EM-kvalet

Skurus Mathilda Lundström har kallats in till nästa veckans dubbla EM-kvalmatcher mot Serbien. Den 21-åriga högersexan får därmed dra på sig en svensk landslagströja för första gången. – Det är en dröm som jag alltid har haft, säger hon.
Dam /

Henrik Signell stannar som förbundskapten över OS 2020

Henrik Signell har förlängt sitt kontrakt som förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll. Dessutom innebär det nya kontraktet att han blir förbundskapten på heltid och därmed lämnar klubblaget IK Sävehof. – Det känns fantastiskt att få möjligheten att arbeta fullt ut med landslaget. Vi har många spännande mästerskap framför oss, säger han.

Herr /

Jildenbäck tar plats i landslagstruppen

Sverige mot Kroatien två gånger om i början av april. I dag tog förbundskaptenen Kristján Andrésson ut truppen, som innehåller två nya namn jämfört med EM-silverlaget – rutinerade Andreas Nilsson och den i landslagssammanhang mindre erfarne Hampus Jildenbäck.

U-landslag /

Truppen till U20-damernas VM-kval uttagen

Förbundskaptenen Erik Larholm har tagit ut de 16 spelarna som i Trollhättan 23–25 mars ska spela kvalet till damernas U20-VM. – Målet är självklart att vi i slutet av veckan ska kunna se fram emot ett VM-slutspel, säger Larholm.
Dam /

Sofia Hvenfelt debuterar i landslaget

15 VM-spelare får sällskap av två svenska mästarinnor när Sverige möter Serbien i dubbla EM-kvalmatcher 21 och 24 mars. H65 Höörs Marie Wall och Sofia Hvenfelt finns med i Henrik Signells trupp.
Övrigt /

Kammarrätten ger SHLAB rätt

Kammarrätten har ändrat förvaltningsrättens dom och gett Svenska Handbollslandslaget AB rätt gentemot Skatteverket i en fråga gällande arrangörsskapet av VM i handboll för herrar 2011. Därmed är en mycket långlivad skattetvist löst.
Dam /

Roberts byter Ungern mot Danmark

Landslagsspelaren Jamina Roberts flyttar tillbaka till Danmark i sommar. Ny klubbadress blir Randers.
– Jag har saknat Danmark och ser fram emot tryggheten, säger vänsternian.
Dam /

Monti Danielsson klar för Esbjerg

En svensk landslagsmittsexa ut – en annan in. Clara Monti Danielsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Esbjerg, där Ulrika Toft Hansen spelat de senaste åren.
Dam /

Bella Gulldén kan utses till världens bästa spelare

Det internationella handbollförbundet har med hjälp av experter och förbundskaptener utsett kandidaterna till de prestigefyllda utmärkelsen Årets handbollsspelare i världen. Bland de nominerade på damsidan finns den svenska landslagsspelaren Bella Gulldén.