U-landslag / 13 augusti 2017

U19: Frankrike numret för stort för Sverige

Frankrike var obesegrat och försvarade sitt rykte, hade en växel till jämfört med det svenska U21-landslaget. För blågult blev det tredje raka förlusten, men hoppet lever. Frågan om avancemang avgörs måndag kväll mot Bahrain.

• • •

Beskedliga, smått anonyma svenska anfall var ett dåligt svar på de franska projektilerna i matchinledningen.
Mycket tack vare Gustaf Banke i målet blev det dock ingen större uppförsbacke, bara ett par bollars avstånd som behövde åtgärdas när Sverige väl kom igång framåt.
– Han fick pris som bästa spelare, välförtjänt, sade Jerry Hallbäck som tidigt fick plocka bort en av sina bästa spelare från planen.
Jonathan Svensson gjorde Sveriges första mål men fick snart ta sig till bänken med sjukdom i kroppen.
– Han har varit febrig, sade Hallbäck om försvarskuggen och skyttehotet som försvann.
Efter 20 minuter och Karl Wallinius snygga hoppskott hade blågult till och med ledningen, 7–6 men halvleken avslutades med en period där Sverige trampade vatten och kom ur balans mot det hårdföra franska försvaret.
Tacksamt nog svarade man med samma mynt och det var målsnålt, 9-12 i paus.
Wallinius inledde andra halvlek med lika rappt skytte, innan Frankrike på allvar satte ner foten. Målen kom både efter väl genomförda anfall och bollar som slank in med tur och skicklighet i sista passningen när Sverige såg ut att kunna stänga ner.
– I 45 minuter står vi upp ganska bra, men gör inte så mycket mål. De är svårforcerade, stora och starka och vi orkar inte ha långa spelföljder när de stressar oss.
Det bästa lag ni mött i VM?
– Ja, absolut. Det bästa motståndet vi stött på i de två mästerskapen vi har varit med i, sade Hallbäck efter åtta bollars förlust.
Hans timeout vid 15–18 blev bara en kort andhämtning, motståndet hade bestämt sig och 19–26 på tavlan sju-åtta minuter från slutet var lika med farväl till de sista svenska förhoppningarna.
Åtminstone i söndagsmatchen. På måndag 18.00 gäller allt eller inget, för att nå fjärde plats och åttondelsfinal krävs poäng mot Bahrain.
– Det är vinst som gäller. De (Bahrain) spelar ett utgrupperat försvar, vi måste ge oss chansen med mycket växlar och vara på alerten, sade förbundskaptenen innan han satte sig på läktaren för att spana in just Bahrain mot Egypten.
SVERIGE–FRANKRIKE 21–29 (9–12)
Målskyttar, Sverige: Markus Thorbjörn 6 (3), Oskar Sunnefeldt 4, Jack Thurin 3, Karl Wallinius 3, Axel Morand 2, Marcus Ekman, Jonathan Svensson & Anton Persson alla 1.
Frankrike: K. Villeminot 6 (2), Dylan Nahi 5, Edoaurd Kempf 5, Noah Gaudin 3, Clement Damiani 3, Nori Benhalima 2, Jonathan Mapu 2, Benjamin Reichert, Gael Tribillon & Robin Tourte alla 1.
Utvisningar, Sverige: 2 x 2 min. Frankrike: 5 x 2 min.
Domare: Novica Mitrovic & Miljan Vesovic, Montenegro.