Nyheter

Dam / 20 oktober 2018

Bella Gulldén: "Jag är inte orolig för EM"

För en vecka sedan tvingades Bella Gulldén kliva av planen med rejäl smärta i högerfoten. Efter att ha undersökts av såväl Brests medicinska team och i dag även av landslagets så ger hon lugnande besked.
– Jag är inte orolig för EM och kommer hinna spela flera matcher innan vi samlas, säger spelmotorn.

• • •

Det var i hemmamatchen i Champions League mot ryska Rostov-Don (29–29) förra lördagen som det högg till i Bella Gulldéns högerfot i samband.
– Jag ska ju egentligen inte springa på kontring, så jag blev straffad direkt, haha. Att det gjorde så ont direkt gjorde nog att jag trodde att det var värre än det är, men jag undersöktes direkt av klubben och efter det har jag inte varit orolig eftersom det inte kommer att ta så lång tid, säger Gulldén.
Landslagets medicinska team har haft kontakt med Gulldén under veckan, har fått studera magnetröntgenplåtarna och har i dag träffat henne i Partille.
– Vi har kommit till samma slutsats som Brest, att det handlar om en överbelastning i fascian i högerfoten och att hon ska kunna vara tillbaka på planen om två till tre veckor. Det finns ingen fraktur, säger landslagets sjukgymnast Marie Wedberg.
– Nästa vecka är det landslagsvecka i Frankrike, så på ett sätt är det bra tajming. Jag räknar med att missa en eller max två matcher i Champions League, men jag är inte orolig för EM och kommer att hinna spela flera matcher innan vi samlas, säger Gulldén, som inför den här säsongen bytte rumänska CSM Bukarest mot franska Brest Bretagne.
EM spelas i just Frankrike och Sverige kommer att spela gruppspelet i Nantes där Danmark (30 november), Serbien (2 december) och Polen (4 december) står för motståndet.
– Jag vill alltid spela mästerskap, jag älskar att spela för Sverige, så det är förstås skönt att känna att jag inte behöver oroa mig för det. För tre år sedan kanske jag hade brutit ihop av det här, särskilt om det varit en skada som hålla mig borta en längre tid, men nu känns det lugnt.
I morgon ställs Brest Bretagne mot Gulldéns moderklubb IK Sävehof i Champions League, en match som spelas 15.00 i Partille Arena.
– Astråkigt att inte kunna spela den, jag hade sett fram emot det. Jag hoppas förstås att vi vinner. Vi ledde med fem mot Rostov-Don men  har haft en tendens att inte kunna knyta ihop matcherna.
Den svenska EM-truppen presenteras den 30 oktober och samlas i Trollhättan den 20 november.
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån