Nyheter

Dam / 7 januari 2019

Bella Gulldéns glädjebesked – ska bli mamma

Det svenska damlandslaget får klara sig utan Bella Gulldén den kommande tiden. Mittnian är gravid och beräknas bli mamma i mitten av juli.
– En fantastisk känsla, säger hon.

• • •

För tre veckor sedan avslutades EM i Frankrike där Sverige tog sig vidare till såväl huvudrundan i Nantes som finalhelgen i Paris. Det blev till slut en sjätteplats, den tredje bästa svenska placeringen genom tiderna i ett EM.
För Bella Gulldén var det hennes 13:e mästerskap, vilket är fler än någon svensk damspelare mäktat med, och matchen mot blivande europamästaren Frankrike var hennes 200:e i A-landslaget.
Den kommande tiden, inklusive i sommarens VM-kval mot Slovakien, får Sverige klara sig utan sin spelmotor, som väntar barn tillsammans med blivande maken Linus Persson.
– Det var en väldigt positiv överraskning och vi är förstås jätteglada, säger Gulldén som var gravid under EM-turneringen och inte spelat sedan match sedan dess.
Förlossningen är beräknad till mitten av juli.
– Det är förstås svårt att säga vad som kommer att hända, men jag hoppas att det här förlänger min karriär. Kroppen känns sliten nu och behöver nog en paus från handbollen, men min tanke och förhoppning är absolut att jag ska spela handboll igen.
– Men just nu är mitt fokus på det här och det är omöjligt att säga i dag om ett eventuellt VM i december kan bli aktuellt. Jag sätter inga såna mål än, utan det får i så fall bli en bonus.
Gulldén är inte den enda i damlandslaget som ska bli mamma i sommar. Johanna Westberg fick dagen före EM-samlingen i slutet av november lämna återbud då det blev officiellt att hon och sambon Alexander Nilsson väntar barn.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån