Nyheter

Dam / 30 november 2018

Blomstrand: "Jag har en bra känsla"

EM-premiär mot Danmark i Nantes. Hanna Blomstrand vill att Sverige ska ta med sig känslan från förra grannmötet.

Äntligen är det dags! Ikväll spelar Sverige EM-premiär mot Danmark. Landslaget anlände till Nantes för två dagar sedan för att ladda upp inför mästerskapet.
– Jag har en bra känsla! Det ska bli riktigt kul att att EM drar igång och att spela tävlingsmatcher igen. Det kommer att bli en tuff match och det är alltid extra speciellt att möta Danmark. Dels för att det är grannlandet, dels för att många av oss spelar där och dels på grund av kvartsfinalen förra året, säger Hanna Blomstrand.
Den 22-åriga högernian gör sitt fjärde mästerskap. I fjol fick Blomstrand sitt stora genombrott i landslagströjan när hon i VM-kvartsfinalen mot just Danmark var helt dominant och satte sju mål.
– Jag minns att det var väldigt jobbig match och att jag var helt slut efteråt. Men vi spelade med ett stort lugn och utnyttjade deras misstag.
Även om det var ett år sedan, kan du ta med dig känslan från den matchen och utnyttja det i EM-premiären?
– Ja, jag tycker att vi kan och ska ta med oss känslan, även om det kommer att bli många nya känslor här. Att spela en EM-premiär blir också känslosamt och vi längtar bara tills det drar igång.
Hur viktigt är det att få en bra start på turneringen?
– Det är viktigt eftersom EM är en tuff turnering och det är viktigt att få med sig så många poäng som möjligt om vi går vidare. Vi vill förstås bevisa för oss själva att vi kan prestera så bra som vi vet att vi kan. Samtidigt visade både vi och herrarna att man kan gå långt i ett mästerskap även om det skulle bli förlust i första matchen, men vi vill förstås inleda med seger.
Blomstrand spelar sedan förra året i Köpenhamn tillsammans med Johanna Bundsen, Linn Blohm, Jenny Alm och Marie Wall. Där ställs hon mot danska landslagsspelare nästan varje vecka.
– Jag tror att vi är lika bra pålästa på varandra så det kommer att handla mycket om inställning, lagprestation och glädje och det är punkter som kommer att avgöra till vår fördel.
Text: Marcus Heed/Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån