Nyheter

Dam / 29 november 2018

Bundsen redo att stoppa danskorna

Hon är regerande dansk mästare – och var med och slog ut Danmark i VM-kvartsfinalen förra året. Johanna Bundsen redo att rädda nya skott från danskorna i EM-premiären i morgon.
– Vi är beredda på en fartfylld match, säger den 27-åriga målvakten.

• • •

Spelschema, laguppställningar och fakta

Johanna Bundsen går i morgon in i sitt sjätte raka mästerskap och både i det första (EM 2014) och i det senaste (VM 2017) blev det semifinal. Hur långt Sverige kommer att nå i den här EM-turneringen återstår att se, men Bundsen är i alla fall redo för spel efter att ha kämpat sig tillbaka från den hjärnskakning hon drabbades av i en Champions League-match för en månad sedan.
I söndags inledde hon i det svenska målet, spelade en halvlek och gjorde en fin insats mot Montenegro.
– Det var skönt att få spela den matchen eftersom jag inte hade spelat på ett par veckor och det ska bli oerhört roligt att börja det här mästerskapet. Det är alltid speciellt att dra på sig landslagströjan och spela för sitt land och jag har verkligen sett fram emot EM.
Att såväl hon som andra spelare dragit med skador inför turneringen tror hon inte kommer att påverka lagets prestation i premiären mot Danmark.
– Vi känner varandra så väl och har spelat ihop så mycket tidigare. Vi har en trygghet i laget och en bra harmoni, så jag tror att det kommer att gå bra.
Är det extra speciellt att möta Danmark eftersom ni är sju svenskor som spelar i den danska ligan? 
– Jag känner inte att det är extra speciellt just för att jag spelar där, utan det är nog mer att det är speciellt att möta grannländerna. Det är i alla fall en väldigt rolig premiärmatch.
Vad betyder segern mot Danmark i VM-kvartsfinalen förra året när ni kliver in på banan här? 
– Inte så mycket, tror jag, även om det var gött att vi vann den. Men det är ett nytt mästerskap, ny match och en del nya spelare så jag tycker inte att vi ska tänka så mycket på den.
Vilken är Danmarks största styrka? 
– De har verkligen duktiga spelare på alla positioner och spelar en snabb handboll som kan vara svårt att försvara sig mot. Sen vet jag inte om Stine (Jørgensen) kommer att vara med. Är hon det är det ett lyft för dem, men de har bra spelare även utan henne.
Någon annan spelare som sticker ut? 
Mette Tranborg har ett bra skott och det tycker jag även att (Anne Cecilie) de la Cour, som jag  spelar med i Köpenhamn har. Sen har de snabba kantspelare och stora mittsexor.
Text: Daniel Vandor
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån