Nyheter

Dam / 4 april 2018

Daniela Gustin klar för tyska Bietigheim

Landslagsspelaren Daniela Gustin byter klubb till kommande säsong. 23-åringen är klar för tyska mästarklubben SG BBM Bietigheim.
– Ett bra steg för min fortsatta utveckling och karriär, säger högersexan.

• • •

Det senaste året har Daniela Gustin tagit en ordinarie plats i damlandslaget och var till exempel en av lagets främsta målskyttar i EM-kvalmatcherna mot Serbien för två veckor sedan.
Mästerskapsdebuten ägde rum i december, där hon var en del av det svenska lag som för första gången någonsin nådde semifinal i ett VM-slutspel. Gruppspelet avgjordes då i Bietigheim-Bissingen, en stad som Gustin nu alltså återvänder till.
Ett ettårskontrakt är påskrivet med SG BBM Bietigheim som är regerande tysk mästare och vicemästare i EHF-cupen.
– Det är ett topplag som siktar på att vinna Bundesliga även nästa säsong. Som det ser ut nu så blir det också spel i Champions League till nästa säsong, vilket alltid varit en dröm jag haft, säger Gustin, som har ett förflutet i Tyskland.
2013 lämnade hon Kärra HF för spel i TSV Nord Harrislee för att bara ett år sedare bli värvad till Füchse Berlin i Bundesliga, där hon spelade två år. De två senaste åren har hon tillhört danska Randers.
– Att jag har spelat i Tyskland tidigare spelar förstås in. Jag känner till ligan, kan språket och har haft en längtan att komma tillbaka dit.
Gustin har hunnit spela 21 landskamper, på vilka hon gjort 41 mål.
Kommande landsagsamling är i månadsskiftet maj/juni, då EM-kvalet avslutas med bortamatch mot Makedonien och hemmamatch i Örebro mot Färöarna. Truppen dit presenteras den 7 maj.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån