Nyheter

Dam / 6 december 2018

Elin Hallagård ansluter till Sveriges EM-trupp

Sverige gör en förändring inför kvällens match mot Montenegro. Elin Hallagård ersätter Mathilda Lundström i den svenska truppen.

Sverige slutade tvåa i EM:s gruppspel efter att ha slutat på samma poäng som ettan Serbien och trean Danmark. När huvudrundan inleds i kväll möter Sverige Montenegro, som coachas av den tidigare svenska förbundskaptenen Per Johansson.
Sävehofs mittnia Elin Hallagård ansluter under dagen till den svenska truppen och är spelklar till kvällens match. Mathilda Lundström skrivs ut, men stannar kvar med laget i Nantes och är aktuell att skrivas in igen senare i turneringen.
– Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt. Hon är orädd och har dessutom ett fint driv i uppspelsfasen plus att hon har internationell rutin från klubblaget, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Hallagård har spelat fem landskamper tidigare, samtliga under hösten 2011.
– Jag var inte riktigt beredd på att få samtalet, men blev förstås jätteglad när Henrik (Signell) ringde. Ett EM är stort och det känns roligt att få representera Sverige. Även om jag inte har spelat mästerskap tidigare hoppas jag att jag har med mig mycket från Champions League-spelet när det kommer till stora arenor, viktiga matcher och härlig inramning. Det är också skönt att jag spelat med många av spelarna innan, säger 29-åringen.
Matchen mot Montenegro startar klockan 21.00 och sänds på TV3 och Viaplay.
Text: Daniel Vandor