Nyheter

Dam / 10 mars 2020

EM-kvalet i Tjeckien utan publik

Sveriges bortamatch i damernas EM-kval mot Tjeckien den 25 mars kommer att spelas utan publik på grund av coronaviruset, det har Tjeckiska Handbollförbundet meddelat i dag.

Nästa vecka samlas det svenska damlandslaget för första gången i år. Först väntar OS-kval i Spanien, sedan dubbelmöte med Tjeckien i EM-kvalet under vecka 13.

I dag kom beskedet från Tjeckiska Handbollförbundet att matchen i Zubri den 25 mars kommer att spelas inför tomma läktare. Den tjeckiska regeringen har stoppat alla evenemang med fler än 100 åskådare på grund av coronaviruset och EM-kvalmötet kommer därmed bara vara möjligt att se på tv.

OS-kvalet i Spanien och hemmamötet med Tjeckien i Skövde den 29 mars kommer, som det ser ut nu, att spelas som planerat och med publik.

– Vi följer utvecklingen och de riktlinjer vi får från Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet, Riksidrottsförbundet samt de internationella och europeiska handbollförbunden. Ändras läget agerar vi utefter det, men i dagsläget räknar vi med att OS-kvalet i Lliria kommer att arrangeras som planerat och att EM-kvalmatchen i Skövde kommer att spelas inför publik, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet.

Landslaget samlas i Valencia på måndag och möter Spanien (20 mars), Argentina (21 mars) och Senegal (22 mars) i kvalet där de två bästa lagen kvalificerar sig för OS i Tokyo. Måndagen den 23 mars reser sedan laget till Zubri i Tjeckien och sedan till Skövde torsdagen den 26 mars.

LÄNKAR

Svenska Handbollförbundet
Folhhälsomyndigheten
Riksidrottsförbundet

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån