Nyheter

Dam / 23 november 2017

Erik Larholm ny videoanalytiker inför VM

Erik Larholm kliver in i den svenska ledarstaben som videoanalytiker inför damernas VM i Tyskland som startar nästa vecka.
– Erik vet hur vi tänker samtidigt som han har oerhört mycket kunskap att bidra med, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

• • •

Erik Larholm, som vid sidan av sina uppdrag som tränare för Hammarbys juniorer och på Midsommarkransens gymnasium också är förbundskapten för det svenska U19-landslaget, kommer att syssla med än mer handboll under december månad. Nu står det klart att han kliver in som videoanalytiker för damlandslaget som just nu befinner sig i Trollhättan för uppladdningen inför VM.
Polen är Sveriges motståndare i premiären i Bietigheim-Bissingen den 2 december, sedan väntar även Ungern (3 december), Tjeckien (5 december), Argentina (7 december) och Norge (8 december) i gruppspelet innan en åttondelsfinal förhoppningsvis väntar i Leipzig.
– Jag vet själv från de ungdomsmästerskap jag varit på att ett VM både är långt och intensivt och att en förbundskapten på plats inte hinner att klippa och analysera så många matcher. Jag finns på plats hemma för att stötta och hjälpa Henrik (Signell) och Janne (Ekman) så bra det bara går, säger Larholm.
– Det gäller att hela tiden försöka ligga steget före motståndarna och då funkar det inte att bara se någon match eller två, utan det behövs åtminstone tre, fyra matcher för att kunna se trender. Samtidigt kan jag i ett tidigt skede börja fokusa på eventuellt motstånd i en åttondelsfinal, beroende på hur det går i gruppen.
Förbundskaptenen Henrik Signell är glad att kunna använda sig av Larholms handbollskunskap.
– Erik var med oss under VM-kvalet i Ystad i somras och det känns jättebra att kunna använda oss av honom igen under VM. Han har möjlighet att se detaljer som vi kanske missar, säger Signell.
Svenska VM-truppen & spelschema
Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Foto: Erik Larholm kommer att fungera som videoanalytiker under VM i Tyskland.