fbpx

Nyheter

Dam / 1 december 2019

”Finns inget annat än att vinna”

Två poäng i premiären – under måndagen går Jamina Roberts och Sverige för tvåa nya när Kina står för motståndet i Kumamoto. 

– Det finns inget annat än att vi ska vinna den matchen, utan att för den skull underskatta vår motståndare, säger Roberts. 

Det var fyra år sedan Sverige och Kina senast ställdes mot varandra. Då, i VM i danska Næestved, var Sverige överlägset och vann med hela 47–28 efter bland annat tio mål av Jamina Roberts.

– Det var en kul match att spela. Deras försvar passade mig tydligen bra då de spelade utgrupperat och öppnade ytor. Tog man sig förbi den första var det ofta bara att trampa vidare, säger Roberts som i Japan gör sitt elfte internationella mästerskap för Sverige.

Kan vi vänta oss en liknade matchbild nu? 

– Nej, jag tror inte det. De har bytt ut mer än halva laget och mot Ryssland i premiären så spelade de ett 6–0-försvar hela matchen. Men vi ska förhoppningsvis kunna göra mål på dem ändå, säger Roberts som startade på vänsternio i premiären mot Kongo-Kinshasa.

– Viktigast var att vi fick med oss två poäng och jag tror inte att någon av oss var oroliga även när det inte flöt på i början. Matcherna är 60 minuter och till slut vann vi ändå med tio bollar. Det finns mycket vi kan förbättra och det ser jag som positivt ändå, det hade varit tråkigt att komma från premiären och känna att vi inte skulle kunna toppa den insatsen.

Matchen mot Kina, som Sverige har 4–3 mot i inbördes möten historiskt sett, startar 12.30 (svensk tid) på måndagen och sänds på TV6 och Viaplay.

SVERIGE MÅLSKYTTAR MOT KINA 2015 (47–28)

Jamina Roberts 10, Johanna Ahlm 8, Loui Sand 7, Anna-Maria Johansson 5, Frida Tegstedt 5, Sabina Jacobsen 4, Nathalie Hagman 3, Marie Wall 2, Emma Hawia Svensson, Bella Gulldén, Jenny Alm.

Text: Daniel Vandor
Foto. Ludvig Thunberg/Bildbyrån