Nyheter

Dam / 2 december 2018

"Går inte att sikta på något annat än seger"

Efter premiärförlusten mot Danmark har Sverige laddat om inför söndagens möte med Serbien.
– Det går inte att sikta på något annat än seger, säger Jamina Roberts, som gjorde en stark insats mot danskorna.

• • •

Jamina Roberts är den efter Bella Gulldén som har spelat flest mästerskap för Sverige. I fredagens match mot Danmark inledde hon sitt tionde och var Sveriges bästa spelare i den första halvleken.
Ledningen i halvtid förvandlades dock till en uddamålsförlust och det var deppigt i det svenska lägret efter matchen.
– Vi var så klart jättebesvikna över att ha förlorat, men när vi kom tillbaka till hotellet släppte vi den matchen och började fokusera på Serbien och kommer att komma väl förberedda och revanschsugna till den matchen.
Du gjorde fem mål mot Danmark, bland annat ett drömmål i bortre krysset. Hur skönt var det för egen del att komma igång direkt?
– Det är svårt att glädjas åt sin egen insats när vi förlorat en match. Kroppen kändes bra och visst var det skönt att få sätta några bollar i första halvlek, men sen gick det inte så bra i andra, varken för mig eller laget.
När Sverige slutade fyra i VM förra året förlorade ni premiären. Känner ni, trots att det är färre gruppspelsmatcher i EM, ändå ett lugn inför matchen mot Serbien?
– Vi känner oss trygga i vårt spel och i att vi kan slå alla lag när vi får till det. Fortfarande har alla chans att gå vidare och alla lag riskerar att åka ur, så det är svårt att spekulera i hur utgången av gruppspelet kommer att bli. Nu kan vi inte längre påverka matchen mot Danmark, utan får fokusera på först Serbien och sedan Polen. Kan vi vinna båda de matcherna är vi vidare.
Vad måste ni göra bättre i matchen mot Serbien?
– Jag tycker att vi gjorde mycket bra mot Danmark och hoppas att vi kan ta med oss det och lyfta det ytterligare ett sätt. Vi skapade många lägen framåt och gjorde många mål, samtidigt släppte vi till mycket bakåt och gav inte målvakterna den hjälp behövde. Där får vi bli bättre och mer aggressiva.
Vad blir avgörande mot Serbien?
– Det kommer att handla mycket om inställning och vilja och jag hoppas att vi drar det längsta strået där.
Text: Marcus Heed/Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån