Nyheter

Dam / 1 oktober 2016

Helle Thomsen tar över Nederländerna

Den tidigare förbundskaptenen för det svenska damlandslaget, Helle Thomsen, kommer att leda Nederländerna under EM i Sverige i december.

• • •

Danskan Helle Thomsen, som tillsammans med Thomas Sivertsson ledde Sverige till EM-brons 2014, och sedan ledde Sverige i det lyckade OS-kvalet i våras, kommer till EM i Sverige.
I går stod det klart att hon ersätter Henk Groener med omedelbar verkan som förbundskapten för Nederländerna.
– Jag tycker att det är ett spännande lag som jag gärna vill ta så långt som möjligt i EM. Det känns häftigt att få vara runt ett landslag igen, säger hon till danska TV2.
Thomsen, som fram till nyligen var tränare för FC Midtjylland, där i dag de svenska landslagsspelarna Sabina Jacobsen, Linn Blohm och Martina Thörn finns, leder redan nästa vecka Nederländerna i en träningsturnering i Eindhoven och har då Debbie Klein som assisterande.
Om både Sverige och Nederländerna går vidare från sina grupper  i EM i december – Sverige spelar i Stockholm och Nederländerna i Kristianstad – möts länderna i mellanrundan i Göteborg. Länderna har möts i de tre senaste mästerskapen och samtliga tre matcher har slutat oavgjorda.
Nederländerna tog silver i VM i Danmark i december och slutade fyra i OS i Brasilien för sex veckor sedan.