Nyheter

Dam / 12 juni 2018

Lottningen för EM 2018 klar för damerna

Runt lunchtid idag, tisdag, gick lottningen för gruppspelet i damernas EM 2018 i Frankrike av stapeln. Sverige lottades att möta Danmark, Serbien och Polen.

• • •

Mellan den 29 november och 16 december avgörs EM i Frankrike och idag lottades gruppspelet. Sverige hamnade i grupp A där Danmark, Serbien och Polen också befinner sig och därmed blir det alltså nordiskt derby redan i gruppspelet. Gruppen avgörs i Nantes.
– Det handlar om fyra väldigt jämna lag tycker jag. Det är jättesvårt att säga att något lag är favorit eller att något lag är det som ska hamna sist. Det är en jämn grupp och det är så det ser ut i Europa just nu. Jag får ungefär samma känsla när jag tittar på de andra grupperna, även om kanske något lag sticker ut här och där, säger förbundskapten Henrik Signell.
– Det är näst intill 16 lag som kan gå till nästa runda och så ser damhandbollen ut just nu. Vi har kanske tio-tolv lag som kan ta medalj och att vi fick en jämn grupp var ingen skräll, fortsätter han.
Hur ser du på den halvan, grupp A och B, som ni skulle hamna i om ni går vidare till huvudrundan? Den känns spontant lite tuffare än C och D?
– Jo men det kan man nog säga. Därför blir det extra viktigt att få med sig så många poäng som möjligt från gruppspelet. Vi fick två gruppettor från kvalet i vår, men det kunde ändå varit värre som jag ser det. EM är tufft med de flesta av världens bästa lag men det ska också bli jäkligt roligt!
EM-GRUPPERNA
Grupp A (Nantes)
Danmark, Serbien, Sverige, Polen
Grupp B (Nancy)
Frankrike, Montenegro, Ryssland, Slovenien
Grupp C (Montbélliard)
Ungern, Spanien, Nederländerna, Kroatien
Grupp D (Brest)
Norge, Rumänien, Tyskland, Tjeckien
De första tre lagen i varje grupp går vidare till huvudrundan. Lagen från grupp A och B spelar i Nantes medan lagen från Grupp C och D spelar i Nancy. Finalhelgen går sedan av stapeln i AccorHotels Arena i Paris.
SPELSCHEMA GRUPP A
30 november: Danmark-Sverige (18.00)
30 november: Serbien-Polen (21.00)
2 december: Polen-Danmark (15.00)
2 december: Sverige-Serbien (18.00)
4 december: Sverige-Polen (18.00)
4 december: Danmark-Serbien (21.00)
Text: Marcus Löfström