Nyheter

Dam / 19 november 2018

Mässing ersätter Westberg i den svenska EM-truppen

Johanna Westberg missar EM i Frankrike som inleds nästa vecka. Vänsternian har lämnat återbud av privata skäl och ersätts av Mikaela Mässing från H65 Höör.

• • •

I morgon samlas det svenska landslaget i Trollhättan för förberedelserna inför säsongens höjdpunkt på landslagsnivå – EM-slutspelet i Frankrike. Matcher mot Montenegro i Trollhättan (23 november) och Göteborg (25 november) står bland annat på schemat inför avresan till Nantes nästa onsdag.
Fredagen den 30 november spelar Sverige premiären mot Danmark och möter sedan även Serbien (2 december) och Polen (4 december) i gruppspelet.
En ändring sker ni i den svenska mästerskapstruppen då Johanna Westberg har tvingats tacka nej till turneringen av privata skäl.
– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot. Den här gången måste jag dock tacka nej av privata skäl. Jag kan tyvärr inte gå in mer i detalj i dagsläget och hoppas att det respekteras, säger 28-åringen som har spelat 64 landskamper och tre mästerskap.
Förbundskaptenen Henrik Signell:
– Det är tråkigt att tappa en nyckelspelare och glädjespridare så här kort innan mästerskapet, men vi respekterar naturligtvis Johannas beslut. Nu ska vi göra det bästa vi kan med den trupp vi har och jag ser fram emot att samlas med laget i morgon.
Ersättare blir Mikaela Mässing (bilden), som landslagsdebuterade under en turnering i Sydkorea i somras där hon gjorde 20 mål på fyra matcher.
– Jag började nästan gråta när jag fick beskedet, jag trodde att Henrik (Signell) skämtade. Givetvis är jag väldigt glad och stolt över att få spela ett mästerskap för Sverige, vilket alltid varit en dröm, säger 24-åringen från Göteborg, som sedan 2014 spelar för SHE-ledaren H65 Höör.
– Mikaela är en spelare som har ett internationellt snitt och som har ett mod och ett skott som imponerar. Hon har förutsättningarna för att prestera i ett landslag, säger Signell.
Även målvakten Jessica Ryde, som vann SM-guld tillsammans med Mässing förra året, finns med när truppen samlas. Hon är med som ett komplement under dagarna i Trollhättan för att underlätta för Johanna Bundsen, som arbetar med hjärntrappan. Ryde, som spelar för danska Herning-Ikast, debuterade i A-landslaget i EM-kvalet mot Färöarna i somras.
Text: Daniel Vandor