Nyheter

Dam / 1 juni 2020

Petrén: “Roligaste säsongen i karriären”

Säsongen avslutades i förtid – trots det var det den mest framgångsrika hittills i karriären. I dag fick Melissa Petrén dra på sig landslagskläderna för första gången sedan VM i december. 

– Jättekul att träffa andra spelare igen, säger Horsensspelaren. 

Hon tog för sig rejält när Sverige avslutade förra säsongen med att ta sig till VM genom att köra över Slovakien två gånger om. Väl i VM fick hon sitt stora internationella genombrott och visade att hon inte vill släppa sin landslagsplats – och i den danska ligan var hon den näst bästa målskytten.

Det har varit en häftig säsong för Melissa Petrén, fostrad i Huddinge HK och som via Spårvägens HF och Lugi HF tog sig till proffslivet i Danmark där hon hjälpte nykomlingen Horsens kvar i ligan.

– Det har varit den roligaste säsongen i karriären, den har verkligen varit händelserik. Jag har utvecklats väldigt mycket som spelare och fått chansen i landslaget. Det hade alltid varit en stor dröm och nu fick jag chansen att uppelva ett VM, det var hur häftigt som helst även om jag fortfarande grämer mig över att vi inte vann över Montenegro när vi hade chansen att ta oss till semifinal.

Det blev till slut en sjundeplats i VM och i april skulle Petrén och hennes landslagskamrater spela OS-kval i Spanien – ett kval som liksom OS-turneringen i sig blev uppskjutet ett år.

– Det var så klart jättetråkigt, det hade vi sett fram emot att få spela, liksom EM-kvalet. Och vi drömde om ett OS i sommar.

I stället har hon sedan den 20 mars befunnit sig hemma i Stockholm.

– Jag har tur som har Josip (sambon Cavar, proffs i Sønderjyske), vi har kunnat träna tillsammans. Det var svårt att inte veta vad som skulle hända med ligan, när vi skulle vara tillbaka och börja träna och så, men det var bara att finna sig i det. Allt stängde ner i Danmark, men vi har haft bra förutsättningar att träna i Sverige och jag har också kunnat vara på Bosön en del, säger hon.

Där samlades hon också i dag med sex andra landslagsaktuella spelare under Tomas Axnérs första dag som förbundskapten för damlandslaget. Tillsammans med Carin Strömberg, Mathilda Lundström, Wilma Schelin, Evelina Eriksson, Frida Rosell och Emma Fernis har hon i dag fått möjlighet att träffa den nya landslagsledningen där också assisterande förbundskaptenen Johanna Wiberg och målvaktstränaren Thomas Forsberg ingår. Fystränaren Rickard Nilsson har också varit på plats och fystester har under dagen utförts.

– Jättekul att få det sociala igen, att träffa andra än bara familjen. Det ska bli spännande att arbeta med det nya ledarteamet och lyssna till deras tankar och idéer. På det här lägret blir det mycket snack om den fysiska delen och vad som krävs för att det här landslaget ska etablera sig ännu mer i toppen.

I morgon ansluter ytterligare sju spelare och på onsdag åtta nya till Bosön.

Text: Daniel Vandor
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån