Nyheter

Dam / 3 juli 2021

Ryde: “Får veta vilken nivå som krävs”

Regerande olympiska mästaren Ryssland står på andra planhalvan när de svenska damerna i eftermiddag springer in i matcharenan i nederländska ’s-Hertogenbosch. 

– Det är skitskoj, vi kommer att få veta vilken nivå det kommer att krävas av oss inför OS, säger målvakten Jessica Ryde. 

Efter fyra träningsdagar i Kungälv landade damlandslaget i går på nederländsk mark inför helgens trenationsturnering. Den inleddes i går kväll med mötet mellan regerande olympiska mästaren Ryssland och regerande världsmästaren Nederländerna, en match som hemmanationen det svenska laget såg på plats i arenan.

Hemmalaget vann till slut med 30–29 efter en imponerande vändning när de genom låg under med 20–27 men avslutade med att göra 10–2.

– Båda lagen har väldigt breda trupper och väldigt bra spelare. Nederländerna har väldigt mycket inställning medan Ryssland har väldigt många olika spelare och en väldig spetskompetens, säger Jessica Ryde, en av tre svenska målvakter på plats.

Ryssland är först ut för svensk del 14.00 i dag startar matchen som sänds på Kanal 5 och discovery+..

– De har riktiga skytte utifrån, tekniska spelare, bra på alla positioner. Det jag kollade på blev en bekräftelse på det jag kollat på inför, säger Ryde som kartlade skyttarna under gårdagens match.

Vad blir viktig för din och lagets det? 

– Jag tror jättemycket på vårt kollektiv, att vi gör det tillsammans. Det är vi starka på och det kan ta oss långt.

Matchen mot Nederländerna spelas under söndagskvällen, 18.15. Även den sänds på Kanal 5 och discovery+.

Matchguide

Text: Daniel Vandor
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån