Nyheter

Dam / 6 december 2018

Signell: ”Vi är väldigt väl pålästa"

Det blev dubbla förluster mot Montenegro i uppladdningen inför EM. Nu hoppas den svenske förbundskaptenen Henrik Signell att det är Sveriges tur att vinna.

• • •

Matcher, tabeller och resultat
Matchguide

Sverige kliver i kväll in i huvudrundan med två poäng från segern mot Serbien medan Montenegro kommer utan poäng efter att ha förlorat knappt mot Ryssland och med fem bollar mot Frankrike.
– Klart att vi hade velat slå Danmark också och fått med oss fyra poäng, men vi har ändå bra förutsättningar i huvudrundan även om det är oerhört tuffa matcher som väntar oss. Vi vet vad som gäller och de lag som ska vara med och slåss om medaljer måste slå ut bra nationer på vägen dit, säger Henrik Signell inför kvällens match.
Vad tar du med dig från gruppspelet?
– Att vi har har fått till ett bra försvars- och målvaktsspel där vi i de två sista matcherna släppte in relativt få mål. Sen finns det saker som vi behöver göra bättre framöver och som vi tränar på och pratar om tillsammans.
Inför EM mötte Sverige Montenegro i både Trollhättan och Göteborg, båda matcherna slutade med tvåmålssegrar för Montenegro. Dessutom avslutade lagen med ett gemensamt träningspass innan avresan till Frankrike.
– Det är speciellt att även i träning ställas mot ett annat landslag, men jag tror att både vi och Montenegro kände att det var lyckat. Vi känner varandra bra efter veckan i Sverige och likaväl som vi tror oss veta vad vi behöver förbättra tror de sig veta vad de behöver göra för att slå oss igen.
Så vad är det ni behöver göra?
– Jag kan inte gå in på allt vi har pratat om, men jag känner att vi är väldigt väl pålästa och de har några spelare som gör väldigt många av deras mål. Durdina Jaukovic gjorde till exempel 20 mål på oss på de två matcherna och de har andra spelare som sitter på oerhört mycket kvalité och rutin.
Signell har inför matchen kvällens match kallat in Elin Hallagård, som till vardags representerar Sävehof. Mathilda Lundström har skrivits ut ur truppen.
– Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt. Hon är orädd och har dessutom ett fint driv i uppspelsfasen plus att hon har internationell rutin från klubblaget, säger förbundskaptenen Henrik Signell.
Förutom Montenegro i kväll möter Sverige den regerande världsmästaren Frankrike på lördag och regerande olympiska mästaren Ryssland på onsdag.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån