Nyheter

Dam / 21 november 2017

Snart slutsålt i VM-genrepet

På måndag spelar Sverige sitt VM-genrep mot Danmark i Trollhättan – och har du tänkt se matchen på plats är det läge att snabba på.
– Det finns bara ett fåtal sittplatser kvar och ett hundratal på ståplats, säger Eje Grönquist i den lokala organisationskommittén, som på uppdrag av Svenska Handbollslandslaget AB arrangerar matchen.

• • •

I dag samlas de svenska damerna i Trollhättan, där huvuddelen av uppladdningen inför VM som avgörs i Tyskland 1–17 december. En kort avstickare görs till Fredrikshamn där Danmark tar emot Sverige den 25 november och två dagar senare genrepar samma lag i Älvhögsborg i Trollhättan.
Att handbollsintresset är stort i staden, trots avsaknaden av elitlag, är känt och mycket tyder på att det blir slutsålt i arenan.
– Vi har hela tiden siktat på och jobbat för att det ska bli fullsatt, så det är glädjande att det ser ut att bli så, säger Eje Grönquist, nyckelperson i KFUM Trollhättan.
Johanna Bundsen är uppvuxen i Uddevalla ett par mil bort och ser fram emot att nästan få spela på hemmaplan.
– Som spelare vill man alltid att det ska vara fullsatt på läktarna, så det ska bli jättekul. Dessutom finns det en viss rivalitet mellan Danmark och Sverige och båda lagen kommer vilka vinna matchen och åka till VM med starkt självförtroende, säger landslagsmålvakten.
Återstående biljetter till Sverige–Danmark i Älvhögsborg i Trollhättan den 27 november säljs på handboll.ebiljett.nu.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån
Bilden: Målvakten Johanna Bundsen ser fram emot att VM-genrepa i Trollhättan.