fbpx

Nyheter

Dam / 28 mars 2019

Stort biljettryck när Sverige VM-kvalar i Karlskrona

Den 1 juni inviger handbollslandslaget Brinova Arena Karlskrona genom att spela VM-kval mot Slovakien. Det ser ut att bli en publikfest för redan efter en dag hade mer än hälften av biljetterna sålts.

De svenska handbollsdamerna gick till en historisk första semifinal i VM i Tyskland 2017. Nästa VM spelas i Japan i december och för att ta sig dit behöver Sverige besegra Slovakien i ett dubbelmöte i juni.
Sverige inleder hemma och matchen spelas i pinfärska Brinova Arena Karlskrona. Trycket var stort när biljetterna släpptes i måndags.
– Det finns sett stort intresse för damlandslaget och vi har räknat med att det kommer att bli mycket folk i Brinova Arena Karlskrona, men vi hade kanske inte räknat med att över hälften av biljetterna skulle säljas redan första dagen. Det är förstås jätteroligt att så många vill se Sverige och det är inte omöjligt att vi lyckas fylla den nya arenan, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Brinova Arena Karlskrona har en publikkapacitet på cirka 2 500 åskådare och invigs i samband med VM-kvalmatchen.
– Det är alltid roligt att spela inför mycket folk och att få göra det och samtidigt få vara med och inviga den nya arenan i Karlskrona ska bli jättekul. Hemmapubliken är en viktig del i vår väg mot en VM-plats, säger Carin Strömberg, som var lagkapten när Sverige besegrade Ryssland i både Norrköping och Eskilstuna förra veckan.
Biljetterna till Sverige–Slovakien i Brinova Karlskrona Arena den 1 juni säljs på handboll.ebiljett.nu. Returen spelas i slovakiska Sala den 6 juni.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån