Nyheter

Dam / 20 december 2019

Stort tryck på EM-kvalbiljetterma

I måndags släpptes biljetterna till Sveriges EM-kval mot Tjeckien i Skövde den 29 mars – snart är alla alla sittplatser redan slutsålda. 

– Häftigt att så många vill komma och stötta oss i jakten på EM-biljetten, säger Linn Blohm som nyligen utsågs till VM:s bästa mittsexa. 

Förra veckan avslutade de svenska damerna VM i Japan genom att köra över Tyskland i matchen om sjundepris och nästa gång landslaget samlas i mars är det OS- och EM-kval som gäller.

Spelort för OS-kvalet mot Spanien, Senegal och Argentina 20–22 mars är ännu inte fastställd, men söndagen den 29 mars står det klart att Arena Skövde tar emot Sverige och Tjeckien i den fjärde av sex omgångar i kvalet till det EM som avgörs i Danmark och Norge i december nästa år.

Biljetterna till matchen släpptes i måndags och det har varit en stor efterfrågan på dem. Närmare 80 procent av sittplatsbiljetterna är redan sålda.

– Det var en härlig handbollfest när damerna var där för två år sedan och EM-kvalade mot Serbien och det ser ut att bli likadant igen. Det återstår bara ett par hundra sittplatsbiljetter, så det gäller att vara snabb på knappen om man vill säkra sin sittplats. Det finns väl få julklappar som kan vara bättre att ge, säger Jan Karlgren, från Västergötlands Handbollsförbund som är lokal arrangör.

Linn Blohm, som gjorde ett fantastiskt VM i Japan där hon både var Sveriges bästa målskytt och hela turneringens bästa mittsexa, ser fram emot att komma till Skövde. Den förra EM-kvalmatchen där missade hon då hon blev mamma samma vecka.

– Jag minns att jag såg matchen på tv och imponerades över stämningen i arenan och det dramatiska slutet när Jamina (Roberts) avgjorde med sekunder kvar. Jag hoppas kunna vara med på planen den här gången och uppleva den fantastiska stämningen i vad som ser ut att bli en fullsatt arena. Vårt mål är att vi ska kunna säkra EM-biljetten i Skövde den 29 mars, ett tufft men inte omöjligt mål, särskilt inte med ett fantastiskt stöd från läktarna, säger hon.

Biljetterna till EM-kvalet mot Tjeckien säljs på handboll.ebiljett.nu.

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån