Nyheter

Dam / 31 augusti 2018

Sverige EM-laddar i Trollhättan och Göteborg

De svenska handbollsdamerna förbereder sig för EM i Frankrike genom att spela landskamper i Trollhättan den 23 november och i Göteborg den 25 november.
Motståndare i de båda matcherna är Montenegro, som tränas av den tidigare svenska förbundskaptenen Per Johansson.

• • •

I december i fjol tog sig Sveriges damer för första gången till semifinal i VM och pressade där den blivande världsmästaren Frankrike ända in i slutminuten. Då hade Sverige Trollhättan som bas inför mästerskapet och gör nu en favorit i repris inför avresan till Nantes där Sverige spelar gruppspelet i EM.
Den svenska mästerskapstruppen samlas i Trollhättan den 21 november och möter två dagar senare Montenegro i Arena Älvhögsborg. Den 25 november blir det sedan en utflykt till Lisebergshallen i Göteborg där den andra matchen mot montenegrinskorna spelas.
– Uppladdningen i Trollhättan förra året var toppen och det var häftigt att spela inför en fullsatt arena. Vi kände oss verkligen välkomna där och kunde förbereda oss för VM på bästa sätt. Att sedan få spela i Göteborg ser jag också väldigt mycket fram emot, säger den svenska målvakten Filippa Idéhn, som till vardags bor och spelar i Brest, en annan av de franska EM-städerna.
Montenegro slutade sexa i senaste VM efter att Per Johansson strax inför mästerskapet anställdes som förbundskapten.
– Vi strävar alltid efter att möta riktigt starka lag inför ett mästerskap för att vi ska komma dit och vara förberedda på det som väntar. Montenegro är ett lag som kan göra livet surt för alla i toppen och vi ser fram emot att ta oss an dem, säger den svenska förbundskaptenen Henrik Signell.
Biljetterna till landskamperna mot Montenegro släpps på handboll.ebiljett.nu den 27 september.
Sverige har ett landslagsläger innan EM-truppen ska presenteras. 25–30 september är laget på Island och möter hemmanationen i två matcher. Truppen till de landskamperna presenteras på tisdag, medan EM-truppen preliminärt presenteras den 30 oktober.
DAMERNAS KOMMANDE MATCHER
27 september: Island, borta (tid ej klar)
29 september: Island, borta (tid ej klar)
23 november: Montenegro, Arena Älvhögsborg, Trollhättan (19.00)
25 november: Montenegro, Lisebergshallen, Göteborg (16.30)
30 november: Danmark, EM, XXL Arena, Nantes (21.00)
2 december: Serbien, EM, XXL Arena, Nantes (18.00)
4 december: Polen, EM, XXL Arena, Nantes (18.00)
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån