Nyheter

Dam / 19 juni 2019

Sverige inleder EM-kvalet i Nyköping

De svenska damerna inleder resan mot EM-slutspelet 2020 i Nyköpings Arenor Rosvalla den 26 september. För motståndet står Nordmakedonien.

• • •

För två veckor sedan säkrade Sverige en plats i VM i Japan i vinter genom att köra över Slovakien i kvalet. Redan i höst spelas de två första omgångarna i kvalet till EM i Danmark och Norge i december 2020 .
Sverige inleder mot Nordmakedonien, som besegrades såväl i kvalet till VM 2017 som till EM 2018, i Nyköpings Arenor Rosvalla. Senare samma vecka väntar också bortamatch mot Portugal.
– Vi har hamnat i en grupp där vi och Tjeckien förväntas göra upp om gruppsegern, men vi har respekt för alla motståndare och vet att vi kan gå på nitar om vi inte är skärpta. Men att vi på förhand är favoriter mot Nordmakedonien håller jag med om, säger förbundskaptenen Henrik Signell som lett Sverige sedan OS 2016.
Publikkapaciteten i Nyköping är 2 000 och tidigare har herrlandslaget spelat EM-kval där. Sverigecupen, ungdomsturneringen för distriktslag, arrangeras också där varje år numera.
– Jag har hört mycket gott om Nyköping och det ska bli kul att komma dit med landslaget. Vi har fått förmånen att spela inför välbesökta arenor de senaste åren och vi hoppas att det blir fullsatt nu också när vi ska försöka slå Nordmakedonien, säger rutinerade Nathalie Hagman.
Urban Granström, ordförande i kommunstyrelsen i Nyköping: 
– Vi är glada att handbollslandslaget valt Nyköping och vi hälsar dem välkomna tillbaka hit. Ett internationellt evenemang sätter också Nyköping på kartan och ger positiva effekter för besöksnäringen, så vi hoppas att spelare och besökare även får lite tid över för att uppleva vår fina stad.
Biljetterna till matchen mot Nordmakedonien i Nyköping släpps i mitten av augusti på handboll.ebiljett.nu
KVAL TILL EM 2020
26 september, 19.00: Nordmakedonien (Nyköping)
28–29 september: Portugal (b)
25–26 mars: Tjeckien (b)
28–29 mars: Tjeckien (h)
27–28 maj: Nordmakedonien (b)
31 maj: Portugal (h)
EM 2020
Datum: 4–20 december 2020
Antal lag: 16
Värdnationer: Danmark & Norge
Spelorter: Herning, Stavanger, Trondheim, Oslo
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån