Nyheter

Dam / 27 juni 2017

Sverige mot Norge i VM:s gruppspel

I dag lottades grupperna till damernas VM i Tyskland. Sverige kommer att spela i grupp B i Bietigheim-Bissingen och möter Norge, Tjeckien, Ungern, Argentina och Polen.

• • •

Sverige placerades i andra seedningsgruppen inför lottningen till VM i Tyskland. Det enda som stod klart inför var att Sverige inte kunde hamna i grupp D, där förstaseedade Nederländerna och värdnationen Tyskland placerats.

Det blev grupp B för Sverige tillsammans med regerande världs- och europamästaren Norge, fyran från de två senaste VM-turneringarna i form av Polen, samt Tjeckien, Ungern och Argentina. Spelort är Bietigheim-Bissingen.

– Det ser ut som en tuff grupp, kanske den tuffaste så vi får någonting att bita i. På pappret är så klart Norge favorit, medan vi, Ungern och Polen bör slåss om andraplatsen. Vi ska göra allt vi kan för att komma så väl förberedda som möjligt. Ambitionen är att gå vidare med så bra placering som möjligt. Personligen är jag väldigt nöjd med de två senaste samlingarna vi har haft och jag ser det inte som en omöjlighet att vinna gruppen om vi fortsätter att göra bra saker och utvecklas, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Matchdagar för svensk del i gruppspelet är 2 december, 3 december, 5 december, 7 december och 8 december. De fyra bästa lagen från gruppen går till åttondelsfinal där segraren ställs mot lag fyra i grupp A, tvåan mot trean i grupp A, trean mot tvåan i grupp A och fyran mot ettan i grupp A. Dessa åttondelsfinaler spelas i Leipzig.

VM I TYSKLAND 1–17 DECEMBER 2017
Grupp A: Frankrike, Rumänien, Spanien, Slovenien, Angola, Paraguay (Trier).
Grupp B: Norge, Sverige, Tjeckien, Ungern, Argentina, Polen (Bietigheim-Bissingen).
Grupp C: Danmark, Ryssland, Brasilien, Montenegro, Japan, Tunisien (Oldenburg).
Grupp D: Nederländerna, Tyskland, Serbien, Sydkorea, Kina, Kamerun (Leipzig).
Åttondelsfinaler: 10–11 december i Leipzig och Magdeburg.
Kvartsfinaler: 12–13 december i Leipzig och Magdeburg.
Semifinaler: 15 december i Hamburg.
Bronsmatch och final: 17 december i Hamburg.

Sveriges facit i tidigare mästerskap: Klicka här
Text: Daniel Vandor
Bilden: Emma Fernis, Johanna Bundsen och deras lagkamrater säkrade VM-platsen efter dubbla storsegrar mot Makedonien i VM-kvalet. I december väntar tuffare motstånd, bland annat i form av Norge. Foto: Bildbyrån.