Nyheter

Dam / 18 juni 2018

Sverige utan chans mot Sydkorea

Det var uppförsbacke från start för Sverige i den andra matchen i turneringen Handball Premiere 6 i Seoul. Sydkorea var klart bättre och vann med 35–28 efter 17–11 i paus.

• • •

49 sekunder tog det innan Sydkorea, på straff, gjorde sitt första mål i matchen och sedan behöll de ledningen matchen igenom. Sverige hade bra perioder, men hade samtidigt svårt att stoppa de koreanska spelarna som som väntar spelade i ett väldigt högt tempo.

Sverige kom tillbaka till 7–8-underläge efter att ha gjort fyra raka mål, men sedan lade Sydkorea i ett nytt ryck i slutets av första halvleken och drog ifrån till en sexmålsledning i halvtid.

I den andra halvleken skilde det som mest elva mål mellan lagen, men Sverige avslutade matchen bra och tolv minuterna med fyra mål.

– Det som är positivt är att vi skapar väldigt mycket, men av naturliga skäl med tanke på den lilla tid vi haft tillsammans och den ringa rutin som finns vad gäller den här typen av matcher mot så bra motstånd som Sydkorea är så gör vi en skaplig insats. Sen finns det förstås mer att ta av i tajming och samarbete, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

– Vi varvar väldigt bra saker med mindre bra, men höjer oss efter varje träning och match. Vi möter ett lag som alltid är med i VM och OS och ofta går till slutspel där, sen vill vi så klart vinna ändå. Vi tar lärdom av det här, det är en nyttig erfarenhet både för kommande två matcher här och för spelarnas framtida karriärer.

Sara Johansson, som till hösten är tillbaka i SHE efter ett år i danska Randers, var Sveriges näst bästa målskytt med sina sex fullträffar.

– De var svåra att möta med sitt utgrupperade försvar. Det gällde att kolla några extra gånger innan man släppte bollen, så att de inte var där för att stjäla den. Försvarsmässigt så gällde det att hålla koll på bollhållaren. Det gick snabbt där ute, men jag tycker ändå att vi kom till bra lägen och att vi kunde spela bort dem emellanåt, säger hon.

SVERIGE–SYDKOREA 28–35 (11–17)
Sverige: Ulrika Olsson 7, Sara Johansson 6, Mikaela Mässing 5, Alexandra Bjärrenholt 3, Jenny Södrén 3, Cassandra Tollbring 2, Elinore Johansson, Evelina Källhage.
Sydkorea: Jura Yong 6, Jihae Jung 5, Jieun Song 4, Sojeong Yu 4, Sumin Choi 4, Seonhwa Kim 3, Hairim Song 3, Hyojin Lee 3, Hyunji Lee 2, Seonpil Won.
Utvisningar, Sverige: 4 x 2 min. Sydkorea: 2 x 2 min.
Domare: Karim Gasmi & Raouf Gasmi, Frankrike.
Publik: 700 (SK Olympiska Handbollshall).

HANDBALL PREMIERE 6 I SEOUL
16 juni:
 Ukraina–Sverige 27–27
Sveriges målskyttar: Mikaela Mässing 6, Ulrika Olsson 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Sofia Hvenfelt 3, Sara Johansson 3, Elin Hansson 2, Mathilda Lundström 2, Cassandra Tollbring 2, Evelina Källhage, Andrea Johansson.
17 juni: Sydkorea–Ukraina 36–20
18 juni:
 Sydkorea–Sverige 35–28
19 juni, 20.00: Sverige–Ukraina (13.00)
20 juni, 18.20: Sydkorea–Sverige (11.20)
21 juni, 20.00: Sydkorea–Ukraina (13.00)
Samtliga matcher visas på bit.ly/handbollslandslaget

Text: Daniel Vandor
Foto: Per Lindblom