Nyheter

Dam / 28 januari 2017

Sverige värd för damernas VM 2023

Sverige, Norge och Danmark delar på värdskapet för damernas VM i handboll 2023, det beslutades i Paris i dag. Sedan tidigare är det också bestämt att herrarnas VM samma år delas mellan Sverige och Polen.

• • •

Efter ett lyckat EM för damer i december 2016 får Sverige ytterligare ett mästerskap på hemmaplan att se fram emot. Efter att tidigare ha tilldelats värdskapet för herrarnas EM 2020 (tillsammans med Norge och Österrike) och herrarnas VM 2023 (tillsammans med Polen) blev det i dag klart att Sverige tillsammans med Norge och Danmark kommer att arrangera damernas VM i december 2023.
– Vi har en policy att jobba aktivt för att få internationella mästerskap till Sverige och jag gläds åt att vi tillsammans med Norge och Danmark får möjlighet att skapa en fantastisk handbollsfest där hela världen blickar mot Skandinavien, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.
Rapp var på plats i Paris i dag tillsammans med Svenska Handbollslandslaget AB:s vd Stefan Lövgren, landslagsspelaren Johanna AhlmChrister ThelinJörgen Holmqvist och Stefan Albrechtson.
– Det här är ytterligare ett kvitto på att vi håller högsta klass i våra arrangemang och vi har alla förutsättningar till att skapa ett högklassigt VM tillsammans med våra grannländer, säger Stefan Lövgren.
Även arrangörer för damernas VM 2021 bestämdes i dag. Det blir Spanien som står som värd då. VM 2017 spelas i Tyskland och VM 2019 i Japan.