Nyheter

Dam / 29 december 2017

Tre nya år för Westberg hos danska mästaren

 Landslagsspelaren Johanna Westberg har förlängt sitt kontrakt med Nykøbing Falster HK till sommaren 2021.

– Valet var egentligen ganska lätt för mig då jag tror på klubben, tränarna och laget, säger den 27-åriga vänsternian.

• • •

Johanna Westberg är inne på sin fjärde säsong i Danmark efter flytten från moderklubben Skuru IK 2014. Efter två år i Randers flyttade hon inför den förra säsongen till Köpenhamn och representerar sedan dess Nykøbing Falster HK, där hon tillsammans med tvillingsystern Emelie Westberg och Nathalie Hagman blev dansk mästare i våras.
Hittills den här säsongen är hon den främsta svenska målskytten i såväl Champions League (Nykøbing Falster är vidare till nästa gruppspel) som i den danska ligan och under VM i Tyskland tidigare i december växte hon ut till en nyckelspelare när Sverige nådde semifinal för första gången någonsin.
Under fredagen blev det klart att hon stannar i Nykøbing Falster HK i ytterligare minst tre säsonger, fram till och med sommaren 2021.
– Jag trivs otroligt bra i klubben med såväl mina lagkamrater som min tillvaro i Köpenhamn. Förra säsongen var fantastisk där vi fick med oss ett DM-guld hem till klubben vilket resulterade i att denna säsong kryddats med Champions League som har varit både roligt och utvecklande, säger Westberg.
– Jag är spänd på att se vart denna kontinuitet kan ta oss, både som lag och för mig personligen.
Även Emelie Westberg, som tidigare spelat 4 A-landskamper (senast i mars i år) har förlängt sitt kontrakt med Nykøbing Falster. För hennes del gäller det nya kontraktet fram till och med sommaren 2020. I klubben finns även Anna Lagerquist och Angelica Wallén.
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån