Nyheter

Dam / 12 januari 2018

Ulrika Toft Hansen ska bli mamma igen

Efter den framgångsrika VM-turneringen i december meddelade Ulrika Toft Hansen att hon slutar i landslaget. I dag blev det officiellt varför. Ulrika är gravid och matchen mot Viborg i förrgår blev hennes sista för säsongen.
– Jag hoppas jag kan komma tillbaka till handbollen så fort som möjligt, säger den 30-åringa mittsexan.

• • •

I oktober 2015 blev Ulrika Toft Hansen mamma till Oliver, drygt tre månader senare var hon tillbaka på handbollsplanen. Nu är det officiellt att Ulrika och hennes man Henrik, som just nu är i Kroatien för att spela EM för Danmark, ska bli föräldrar igen. I mitten av juli är Olivers lillasyskon beräknad.
– Samtidigt som jag känner skuldkänslor mot mitt lag är jag förstås jätteglad, säger Toft Hansen, som i mellandagarna var bäst på planen när Esbjerg vann pokalen, den danska cupfinalen.
Sista matchen för säsongen spelade hon i onsdags kväll, då det blev förlust mot Carin Strömbergs och Hanna Daglunds Viborg.
– Jag är i vecka 15 nu och vågar inte spela mer.
Toft Hansen är fast beslutsam om att komma tillbaka till handbollen.
– Jag känner att jag är på toppen av min karriär, att jag aldrig varit bättre. Samtidigt vet jag att jag aldrig hade varit så bra om jag inte fått Oliver och att det går att komma tillbaka snabbt. Jag behöver heller inte vara rädd att träna som gravid den här gången som jag var senast, säger hon.
Till sommaren går flyttlasset från norra Tyskland till Paris, där Henrik ska spela för storklubben PSG.
– EM avgörs ju där, så jag får väl sikta på att vara tillbaka då, säger hon och skrattar.
Så beslutet att sluta i landslaget är inte definitivt? 
– Nej, om jag kommer tillbaka i den form jag är nu och (Henrik) Signell ringer så kommer jag garanterat att säga ja om funkar med familjen. Jag har varit jätteglad och stolt varje gång jag fått spela i landslagströjan.
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån