Nyheter

Dam / 11 december 2020

“Vi har väldigt bra koll”

Sverige måste vinna fredagens match mot Danmark om man ska ha chans på medaljerna. Enligt Linn Blohm har man mycket god kunskap om motståndarna.
– Vi har väldigt bra koll på deras individuella prestationer, säger Blohm.

Mittsexan Linn Blohm är med sina tolv mål i mästerskapet Sveriges bästa målskytt tillsammans med Melissa Petrén. Inför fredagens måstematch mot Danmark berättar Blohm att de tre vilodagarna sedan mötet med Ryssland har varit till stor nytta.

– Det har varit positivt för oss som lag. Vi har hittat på massa kul och skrattat tillsammans. Det är skönt att tänka på annat än handboll och vila kropparna.

Hur nöjd är du med dina egna prestationer hittills?

– Nöjd är man när man är hundraprocentig. Jag har fått mycket speltid och många lägen vilket är kul. Men för att vara helt nöjd skulle jag gjort några fler mål.

Tack vare krysset mot Spanien har Sverige med sig en poäng in i huvudrundan. Men efter torsdagens resultat står det klart att Sverige måste besegra Danmark om medaljdrömmen ska leva kvar.

– Vi har väldigt bra koll på Danmark och deras individuella prestationer eftersom många i laget har spelat där. Sen har de en ny förbundskapten som är lite svårare. Men vi kommer få reda på ännu mer senare idag (torsdag).

Assisterande förbundskapten Johanna Wiberg utvecklar de danska styrkorna som lag:

– I försvar kommer de stå ganska lågt mot oss och jobba kompakt. De jobbar mycket med sitt täck tillsammans med Sandra Toft i mål. Sen kommer de att försöka springa på oss. De har tre väldigt duktiga skyttar på nio meter som gillar andra fasen.

Vilka lärdomar tar ni med er från gruppspelet, Linn?

– Framför allt att vi har hämtat ikapp mot både Tjeckien och Spanien. Sen tycker jag vi har spelat bra försvarsspel rent generellt och visat att vi spelar bra mot bra motstånd. 

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån