Nyheter

Dam / 7 juli 2017

VM-genrep mot Danmark i Trollhättan

Sverige spelar VM i Tyskland i december. Nu står det klart att genrepet inför turneringen spelas i Arena Älvshögsborg i Trollhättan måndag den 27 november.

• • •

För tre veckor sedan blev de svenska damerna klara för VM i Tyskland (1–17 december) efter att ha besegrat Makedonien två gånger om i VM-kvalet. Under uppladdningen kommer Sverige att möta Danmark, som slog ut Sverige i åttondelsfinalen i Herning i VM 2015, två gånger om.
Första mötet spelas i Fredrikshamn lördagen den 25 november och två dagar, den 27 november, senare möts lagen i VM-genrepet i Trollhättan, där Sverige sedan stannar för den sista finslipningen innan avresan till Tyskland.
– Det blir perfekt att möta Danmark två gånger inför VM, det är en riktigt vass motståndare som liksom vi hoppas vara med och slåss om semifinalplatserna i VM. Det ska också bli extra kul att spela i Trollhättan, det blir nästan dubbel hemmaplan för mig, säger målvakten Johanna Bundsen, som liksom klubb- och landslagskollegan Jenny Alm är född och handbollsfostrad i grannstaden Uddevalla.
– Det gläder oss och vår publik att Arena Älvshögsborg står som värd för ett VM-genrep mellan två så högt rankade nationer inom världshandbollen. Arena Älvshögsborg genomför nu en renovering med nytt golv och nya ändamålsenlig belysning inför den tv-sända landskamper och vi tror på en fullsatt arena, säger Håkan Engström, vd på Arena Älvshögsborg, som tillsammans med Trollhättans stad och KFUM Trollhättan är lokal arrangör.
Biljetterna till VM-genrepet släpps under hösten på handboll.ebiljett.nu.
Sverige spelar VM-gruppspelet i Bietigheim-Bissingen och möter där regerande världs- och europamästaren Norge samt Tjeckien, Ungern, Argentina och Polen.
Text: Daniel Vandor
Bilden: Målvakten Johanna Bundsen och hennes landslagskamrater kommer att VM-ladda i Trollhättan. Foto: Bildbyrån.