Nyheter

Dam / 6 mars 2019

VM-kvalet mot Slovakien spelas 1 juni

Att de svenska damerna skulle möta Slovakien i Blekinge var bestämt sedan tidigare – nu är också datumet spikat. Lördagen den 1 juni klockan 17.00 spelas matchen i Karlskronas nya arena.

• • •

I samband med avslutningen av damernas EM i Frankrike i december där Sverige slutade sexa lottades det europeiska kvalet till VM i Japan kommande december. Då stod det klart att Slovakien väntar i ett dubbelmöte om en VM-biljett.
Sverige inleder hemma lördagen den 1 juni och är därmed med och inviger Karlskronas nya arena. Returen spelas i slovakiska Sala den 6 juni (17.00). Segraren i dubbelmötet får spela VM.
– Det är en motståndare som vi inte vet så mycket om just nu, förutom att de gjorde ett bra förkval där de bland annat slog ut Ukraina. Det ska bli kul att ta oss an dem och det blir häftigt att vara med och inviga den nya arenan i Karlskrona och skriva historia där, sa landslagets mittsexa och försvarsklippa Anna Lagerquist i samband med lottningen och bekräftelsen av Karlskrona som spelort.
Biljetterna till matchen i Karlskrona släpps den 25 mars på handboll.ebiljett.nu.
Enda samlingen innan VM-kvalet äger rum om två veckor då Sverige möter Ryssland i Eskilstuna (22 mars) och Norrköping (23 mars). Där mönstrar Sverige bland annat fem nya spelare jämfört med truppen från EM i vintras.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån