Nyheter

Dam / 12 december 2017

Westberg: "Kommer handla otroligt mycket om attityden"

Fem frågor till Johanna Westberg inför kvällens kvartsfinal mot Danmark. Avkast 17.30 på Kanal 5, Eurosport Player och Radiosporten.

• • •

Sverige är klart för kvartsfinal. Vad är hemligheterna bakom succén?
– Vi har visat riktigt bra lagmoral i matcherna och aldrig gett upp, även om vi legat under med några bollar har vi hela tiden fortsatt köra. Vi har spelat ett bra försvar- och målvaktsspel och på så sätt fått några lätta kontringsmål. 

Du har spelat mycket i VM och gjort många mål. Vad tycker du om din egen turnering hittills?
– Jag tycker att jag började lite tveksamt men har spelat upp mig efter det. Det har faktiskt varit ganska lätt att spela när vi har spelat på de sättet vi har gjort. Vi har spelart klokt och satt varandra i lägen som vi vill komma i. Vi har pratat att vi gärna vill spela mer som ett klubblag och ta med de saker vi är bra på hemma in i landslaget, och det tycker jag vi har gjort bra. Så hittills är jag nöjd, men vi vill absolut mer.
Du gjorde åtta mål mot Slovenien. Hur känns det när man är ”inne i zonen”?
– Det är en härlig känsla, då är det bara att trumma på och njuta.
Till vardags spelar du i danska ligan, precis som sju andra spelare i VM-truppen. Vad ska man lägga extra fokus på när man möter Danmark?
– Vi måste ha ett kompakt försvarsspel och styra skyttarna dit vi vill och jobba extremt hårt med mittsex. Det kommer handla otroligt mycket om attityden.
Hur är det när många spelare (både i Sverige och Danmark) känner till varandra så väl inför en landskamp?
– Det är egentligen inte så jättestor skillnad om man jämför med andra matcher. Vi förbereder oss på samma sätt som vi alltid gör, ger varandra tips om spelare och hjälper varandra. Men såklart vill vi vinna till vilket pris som helst.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån