Nyheter

EM 2020 / 25 december 2018

13 000 kronor till Musikhjälpen 2018

I samband med årets Musikhjälpen skapades en auktion till förmån för ”Allas rätt att funka olika”. Det finns runt 1 miljard människor som har någon form av funktionsnedsättning och i år kommer alla insamlade pengar att gå till olika länder runt om i världen i form av stöd, utbildning och hjälpmedel till bland annat skolor.

Två biljetter till EM 2020 till en av Sveriges gruppspelsmatcher, en middag tillsammans med Ljubomir Vranjes i Göteborg innan Sveriges match, få träffa landslaget och en signerad matchtröja låg i potten.
Magnus Ahlqvist från Huddinge vann budgivningen och ville ge bort upplevelsen i julklapp till sin sambo. Den ultimata handbollsupplevelsen budades för 13 000 kr.
– Min sambo är väldigt handbollsintresserad, hon har tidigare spelat handboll och är numera tränare. Vranjes har varit en av hennes idoler och inspirationskällor till hennes egna tränarkarriär, så jag tyckte att detta skulle vara en perfekt julklapp, säger Magnus
Det är ett år kvar till EM spelas på hemmaplan där värdsklassig handboll kan få upplevas  live i städerna Göteborg, Malmö och Stockholm.
– Jag tror hon kommer bli väldigt glad och nästan tappa hakan när hon inser att hon ska få snacka handboll med Vranjes. Till kommande EM har ju Sverige ett otroligt starkt lag, så jag tror de går hela vägen till final och att ett kokande Tele2 kommer bära fram dem till guld, avslutar Magnus.
Vad räcker pengarna till?
• Runt 50 kr kan räcka till ett par kryckor som ökar en persons självständighet.
• Runt 50 kronor kan också räcka till att utbilda en lärare under en månad i att stötta barn med funktionsnedsättning.
• 250 kr kan räcka till ett sjukgymnastbesök för barn med funktionsnedsättning.
• 500 kronor kan räcka till en månads dagverksamhet med rehabilitering för ett barn.
• Drygt 1000 kronor kan räcka till en rullstol
• 1 500 kronor kan räcka till en termins skolgång för ett barn med synnedsättning.
Källor: UNICEF Sverige, Individuell Människohjälp, Svenska Afghanistankommittén, Jairos Jiri Association, SR.
Tack för alla ni som budade och ett grattis till Magnus som vann budgivningen.
Text: Sanna Nilsson