fbpx

Nyheter

EM 2020 / 31 oktober 2018

Biljettsuccé för EM 2020 – 30.000 sålda biljetter

Den 24 oktober kl. 11.00 släpptes biljetterna till handbolls-EM 2020. Inom 24 timmar hade 25,000 biljetter sålts och efter mindre än en vecka hade hela 30,000 biljetter sålts fördelat på alla arenor och spelomgångar.

• • •

Handbolls-EM 2020 är ett historiskt mästerskap där tre länder för första gången arrangerar mästerskapet tillsammans. 24 nationer, sex grupper och 18 matchdagar! Finalhelgen kommer att spelas i fotbollsarenan i Tele2 Arena, där trycket efter biljetter redan var stort vid biljettsläppet.

I Sverige, Österrike och Norge såldes 25,000 biljetter inom de första 24 timmarna och efter mindre än en vecka såldes 30,000! Det är en stor efterfrågan efter de bästa biljetterna och de bästa platserna kommer att gå åt fort.
– Vi har haft en fantastisk start på vår biljettförsäljning i Sverige. Detta är långt över våra förväntningar som vi hade inför biljettsläppet den 24 oktober. Det är viktigt för alla våra fans, föreningar och internationella förbund att ta till vara på möjligheten att säkra biljetter inför det kommande mästerskapet, säger Krister Bergström, VD, Handbolls-EM 2020.
I och med det höga trycket på biljetterna förutspår arrangörerna att det kommer bli ett populärt och publikmässigt stort mästerskap, då försäljningen av biljetterna gått över förväntan. En bidragande faktor till biljettsuccén är att man i stort sett kan räkna ut vilka nationer som kommer att spela i vilken arena, om den fortsatta EM-kvalificeringen följer det mönster som vi nu kan se.
Gruppomgången spelas i följande spelorter: Trondheim (Norge), Göteborg (Sverige), Wien (Österrike). Skulle Kroatien kvalificera sig kommer de att spela gruppspel i Graz och vid Tysk kvalificering placeras de i Trondheim. Om våra grannar Danmark kvalificerar sig kommer de att spela gruppspel i Malmö och där räknar vi med en stor publikskara danska fans.
Finalhelg över tre dagar
Huvudrundan kommer att spelas i Malmö och i Wien och den stora finalen kommer att spelas i Tele2 Arena, med en publikkapacitet på 20,000. Handbollsfansen kommer att få uppleva Sveriges huvudstad Stockholm under tre dagar då staden kommer leva och andas handboll under tre dagar.
– Det nya konceptet med finalhelgen skapar också ett stort intresse hos våra fans och säljer mycket biljetter. Alla paketerbjudanden i Stockholm är i stort sett redan fullbokade och just nu letar vi efter kompletterande lösningar i arenan, fortsätter Krister Bergström, VD, Handbolls-EM 2020.
I september beslutade EHFs exekutiva kommitté för första gången att förlänga finalhelgen till tre dagar:
Fredag 24 januari: Semifinaler
Lördag 25 januari: bronsmatch och 5/6 plats
Söndag 26 januari: Final
Säkra dina biljetter här.
Text: Sanna Nilsson
Foto: Bildbyran