fbpx

Nyheter

EM 2020 / 11 april 2018

DREAM. WIN. REMEMBER.

I morgon lottas kvalspelet till herrarnas EM i handboll 2020 som spelas i Sverige, Norge och Österrike – i dag har turneringens officiella slogan lanserats.

DREAM. WIN. REMEMBER. är EM 2020:s framtagna slogan, som inte bara kommer att fungera som mästerskapets motto utan också genomsyra allt kreativt material som kommer att produceras inför slutspelsfesten.
Dessutom finns sloganen i en längre version: DREAM TODAY. WIN TOMORROW. REMEMBER FOREVER.
I förberedelserna inför EM 2020 kommer sloganen, eller delar – orden kan även användas fristående – av den, att användas på utomhustavlor och andra annonsytor i värdstäderna. Den kommer också att sätta tonen för såväl online- som printannonseringen och kommer även att synas i all arenabranding under mästerskapet.
– Dessa tre ord passar perfekt för att berätta historier om EM 2020 på många olika sätt. DREAM TODAY är känslomässiga ord. Ett barn kan drömma om att bli handbollsproffs, spelare kan drömma om att vinna medaljer och en arrangör kan drömma om att skapa det bästa EM-slutspelet någonsin, säger Krister Bergström, vd för Handbolls-EM 2020 AB.
– Med WIN TOMMOROW är det läge att fråga dig själv om det inte bara är europamästare som är vinnare – men så är inte fallet. Uppstickaren som når huvudrundan är vinnare. Fansen, som kan njuta av mästerskapet j sina hemländer är vinnare. En domare som för första gången blivit uttagen till en stor turnering kan vara en vinnare, säger Bernd Rabemseifner, generalsekreterare för Österrikiska Handbollförbundet.
Erik Langerud, generalsekreterare för Norska Handbollförbundet:
– Vi kommer garanterat att minnas EM 2020. Det kommer att vara en turnering att REMEMBER FOREVER. Det blir första EM-slutspelet med 24 lag. För första gången har vi tre arrangörer. Premiären av förberedelseturneringen EHF Euro Cup för värdnationerna plus Spanien. Och för första gången kommer den stora finalen att spelas på en fotbollsarena.
I går öppnades mästerskapets officiella hemsida www.ehf-euro.com.
KVAL TILL EM 2020
32 lag lottas in i fyra åttalagsgrupper. Detta sker vid en ceremoni i Erkebispegarden i Trondheim torsdagen den 12 april klockan 10.00. Lottningen direktsänds på www.youtube.com/ehfeuro.
Sverige, Norge, Österrike (värdnationer) och Spanien (regerande europamästare) är direktkvalificerade för EM 2020.
SEEDNINGSGRUPPER INFÖR KVALET
Seedningsgrupp 1: Frankrike, Kroatien, Tyskland, Danmark, Slovenien, Vitryssland, Ungern, Makedonien
Seedningsgrupp 2: Ryssland, Tjeckien, Polen, Island, Serbien, Montenegro plus två lag av Bosnien-Hercegovina/Nederländerna/Portugal*
Seedningsgrupp 3: Lettland, Litauen, Schweiz, Slovakien, Ukraina, Israel, Turkiet plus ett lag av Bosnien-Hercegovina/Nederländerna/Portugal*
Seedningsgrupp 4: Finland, Belgien, Estland, Grekland, Rumänien, Italien, Kosovo, Färöarna
* = Bosnien-Hercegovina, Nederländerna och Portugal har exakt samna rankningspoäng och lottningen inleds med att två av lagen lottas in i seedningsgrupp 2 och det tredje i seedningsgrupp 3.
DATUM FÖR KVALET
Omgång 1: 24–25 oktober
Omgång 2: 27–28 oktober
Omgång 3: 10–11 april
Omgång 4: 13–14 april
Omgång 5: 12–12 juni 2019
Omgång 6: 15–16 juni 2019
Gruppettorna, grupptvåorna och de fyra bästa grupptreorna till EM 2020.