Nyheter

EM 2020 / 13 juni 2018

EM 2020 väljer appen Gameday

Handbollslandslaget ligger i framkant när det gäller digitala satsningar. Nu väljer EM 2020 att lansera nyheter i Handbollslandslagets app Gameday.

• • •

För att öka intresset inför landskamper och mästerskap blir mobilen en allt viktigare del av arrangemanget. För ett år sedan lanserades Gameday – Handbollslandslaget. Allt fler väljer att följa landslagen i appen där man får en inblick i spelarnas vardag under landskamper och mästerskap. Som användare kan du läsa nyheter, ta del av intervjuer och följa matcherna live.
– Vi utvecklar hela tiden nya funktioner som höjer upplevelsen för våra supporters.  Inför uppstarten av nästa säsong gör vi nya satsningar för att få publiken att interagera live i arenan, säger Stefan Lövgren vd för Handbollslandslaget.
Inför matchen mot Nederländerna i Kristianstad den 13 juni lanserar EM 2020 en egen nyhetsflik i appen. Här kan du förhandsboka biljetter, beställa nyhetsbrev och läsa de senaste nyheterna inför matcherna på hemmaplan.
– Digitalisering är en av våra viktiga strategier. Evenemangen runt om i världen och speciellt inom sporten är en digital plattform nyckeln för ett lyckat mästerskap. Att utveckla Gameday för EM 2020 ingår i vår digitala strategi, här kommer vi jobba för att mobilen ska vara en central del i kommunikationen med våra kunder, säger Krister Bergström, vd för EM 2020.
Under de senaste åren har mediabevakningen förändrats helt inom sporten. Sociala medier och evenemangsspecifika plattformar blir en allt viktigare del av kommunikationen som även påverkar spelarnas vardag.
– Vi har haft turen att spela inför mycket publik i våra hemmamatcher de senaste åren och vet också att det finns jättemånga som följer oss framför tv. Perfekt då med en app där alla nyheter, förutsättningar och statistik finns. Jag vet att den är väldigt uppskattad hos många av mina vänner och familjemedlemmar, säger landslagsspelaren Jim Gottfridsson.
Appen laddas ner från App Store eller Google Play.