fbpx

Nyheter

EM 2020 / 18 oktober 2019

Första streethandbollsmålet i Sverige är invigt

Igår invigdes det första fasta streethandbollsmålet i Sverige på Husbygårdsskolan, ett initiativ som Hand The Ball står bakom och  stöds av Handbolls-EM 2020, Svenska Handbollförbundeet,  Stockholm Stad och Stockholm handbollförbund. Staffan Olsson var på plats och invigde målet.

•••

Det var en energifylld skolgård full av barn och gröna Hand The Ball bollar som var i luften i går när det första streethandbollsmålet invigdes. Hand The Ball vill uppmuntra till lek och rörelse hos barn och ungdomar, där handbollen kan få utrymme till att få vara lekfull och inte för komplicerad. Streethandboll är också ett sätt att få alla inkluderade, dels för den mjuka runda formen och bollen går heller inte att studsa.

– Hand the Ball Sverige engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna mjuka bollen i centrum fokuserar vi på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och samarbete för att förebygga ohälsa, säger Ingemar Linnéll som är projektledare för Hand the Ball samt före detta förbundskapten för herrlandslaget i handboll.

Svensk handboll strävar efter att nå ut med handbollen och göra den tillgänglig i områden där det inte är så stort, målet som invigdes i dag är en del av den spirdning som görs för att nå ut till fler barn och ungdomar.

– Hand the Ball i Sverige är ett mycket bra projekt som ligger helt rätt i tiden och som vi inom EMorganisationen följer och stöttar med stort intresse. I första hand ska projektet hjälp barn i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm till mer rörelse under skoltid. I förlängningen ser vi också en möjlighet till en bättre återväxt inom handbollen i områden där vi inte varit särskilt starka tidigare, säger Krister Bergström, vd, Handbolls-EM 2020.

P4 Stockholm var även på plats under invigningen och pratade med barnen om vad de tyckte om handbollsaktiviteten. En av eleverna på Husbygårdsskolan, Mohammed var postitiv.

– När jag först hörde talas om handbollsaktiviteter blev jag sugen och sen tittade jag på TV  sökte på Staffan Olsson på hur man skjuter och nu har jag lärt mig mycket om handboll. Jag vill också tacka våra lärare Elias och Johan som har gjort detta möjligt för oss, säger Mohammed.

Hela inslaget hos Radio Stockholm finns att lyssna på här, ca 2h 19 minuter in i inslaget.

Text: Sanna Nilsson
Bild: Brand new communication