Nyheter

em2020 tåg
EM 2020 / 5 november 2019

Handbolls-EM reser klimatsmart med SJ

Handbolls-EM 2020 och SJ har kommit överens om ett samarbete som har fokus på klimatsmarta transporter. Förutom att transportera spelare mellan exempelvis Göteborg och Malmö kommer SJ även att erbjuda det officiella EM-tåget mellan spelorterna i Sverige till alla fans som vill ta sig smidigt och klimatsmart till Göteborg för att se Sveriges inledande gruppspel.
                                                                                                                                              •••
– SJ är inte bara en långvarig och trogen partner till handbollen, utan också den självklara lagspelaren till oss när vi vill stärka våra avtryck inom hållbarhet. Att spelare, ledare och andra som är kopplade till mästerskapet kan resa klimatsmart med tåg är viktigt. Och då kan ingen annan än SJ vara ett alternativ, säger Krister Bergström, VD Handbolls-EM 2020.

SJ ser vikten av att kunna erbjuda tågresor till spelare, funktionärer och media under mästerskapet som spelas 10–26 januari 2020 i Sverige.

– Att Handbolls-EM 2020 har hållbarhet som en tydlig strategi är en viktig signal och inspirerar förhoppningsvis fler idrotter och mästerskapsarrangemang att följa efter. Tåget är det bästa sättet att resa som tar oss in framtiden utan att skada den, säger Mattias Tappert, chef samarbeten och segment på SJ.

Resa med SJ:s officiella EM-tåg bokar du här

För mer information kontakta:
Krister Bergström, krister.bergstrom@handboll.rf.se, 070-352 5622 eller Mattias Tappert, mattias.tappert@sj.se, 010-751 5489.

Handbolls-EM för herrar 2020 spelas i tre länder, Österrike, Norge och i Sverige. I Sverige spelas matcherna i Göteborg (10–14/1), Malmö (11–22/1) och finalspel i Stockholm (24–26/1). Sveriges grupp startar i Göteborg och Scandinavium.

Biljetter finns att köpa på www.handball2020.se

Bild: SJ/Bildbyrån
Text: Mats Olsson