Nyheter

EM 2020 / 8 november 2019

SportExpressen bevakar handbolls-EM från insidan

Handbolls-EM 2020 och SportExpressen är överens om ett unikt samarbete inför och under kommande handbollsmästerskap på hemmaplan. SportExpressen kommer att skildra mästerskapet från handbollssupportrarnas vinkel.                                                                                                                                   •••

Genom ett nationellt och internationellt samverkansprojekt kommer SportExpressen och Handbolls-EM 2020 med stöd av Europeiska Handbollsförbundet, att etablera SportExpressensom handbollens mediekanal. SportExpressen kommer att erbjuda fan-TV studios inom arenorna och i fanzones. Därifrån ska de tillsammans med alla handbollsintresserade skildra mästerskapet från insidan.

SportExpressen kommer att etablera en exklusiv EM-sektion under Sporten med allt tänkbart innehåll för alla fans och handbollsälskare. Innehållet blir en kombination av intervjuer, reportage, statistik och annat smakfullt och unikt från insidan.

I januari kommer SportExpressen även med ett EM-Magasin som ska finnas ute i butiker lagom till starten av EM. En självklarhet för samlare och handbollsfans.

Det är första gången som en arrangör av ett handbolls-EM genomför ett så kraftfullt samarbete med ett mediebolag av den storlek som Expressen är. Tidigare har detta alltid genomförts genom det Europeiska Handbollsförbundets försorg.

– Vi är övertygade om att handbolls-EM blir intressant, spännande och i högsta grad engagerande. Från vår vinkel ser vi en möjlighet att spegla mästerskapet med hjälp av supportrarna. Handbollen har en naturlig koppling till vår publik och det är extra kul och intressant att bevaka det nu när vi spelar på hemmaplan, säger Pär Andersson, chef på Sporten Expressen.

– Med en räckvidd på tre miljoner läsare varje dag är samarbetet med Expressen.se superintressant för oss. Att tillsammans med SportExpressen utveckla mästerskapet medialt kommer bli oerhört kul, spännande och nästan lite skrämmande samtidigt. Vi kommer göra en spegling av mästerskapet som inte gjorts tidigare, säger Krister Bergström, VD Handbolls-EM 2020.

Den officiella EM 2020-sektionen kommer att lanseras inom kort på SportExpressen.se

För mer information kontakta: Krister Bergström, krister.bergstrom@handboll.rf.se, 070-352 5622 eller Pär Andersson, par.andersson@expressen.se, 08-738 36 43

Handbolls-EM för herrar 2020 spelas i tre länder, Österrike, Norge och i Sverige. I Sverige spelas matcherna i Göteborg (10–14/1), Malmö (11–22/1) och finalspel i Stockholm (24–26/1). Sveriges grupp startar i Göteborg och Scandinavium.

Biljetter finns att köpa på www.handball2020.se

Bild: Bildbyrån
Text: Mats Olsson