Nyheter

Herr / 23 januari 2021

Albin Lagergren ansluter till VM

Albin Lagergren är friskförklarad från covid-19 och kommer i dag att flyga ner till Kairo för att ansluta till den svenska VM-truppen.
– Förhoppningsvis kan han spela på söndag, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Linus Persson tvingades utgå från gårdagens match mot Slovenien på grund av den smäll han fick i inledningen av matchen. Efter att han fick symptom spelade han ingenting mer i matchen och det har efter det konstaterats att han har drabbats av en hjärnskakning. Han kommer därför inte att vara tillgänglig för spel varken i morgon eller i en eventuell kvartsfinal.

Det innebär att Albin Lagergren, som var uttagen i truppen från början men sedan drabbades av covid-19, under dagen flyger ner till Kairo. Han friskförklarades i förrgår, men måste också gå igenom de obligatoriska testerna på plats i Kairo innan han är spelklar.

– Han har tränat två pass med HK Varberg i veckan med en internmatch på 20 minuter. Sen har han hållit sig i form med löpning och träning på egen hand, säger landslagets läkare Daniel Jerrhag på fredagens pressträff.

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Vi är medvetna om att det var många veckor sedan Albin senast spelade handbollsmatch och tanken är inte heller att han direkt ska spela 2 x 30 minuter. Det är en klick spelare som vi kan få stor nytta av nu när han är friskförklarad.