Nyheter

Herr / 15 augusti 2016

Albin Lagergren OS-debuterar

Den svenska högernian Johan Jakobsson skadades i matchen mot Polen i lördags och det står nu klart att han inte kan spela kvällens avslutande match i OS mot värdnationen Brasilien. I stället skrivs IFK Kristianstads Albin Lagergren in i truppen och gör OS-debut.

• • •

Johan Jakobsson har varit en av Sveriges bästa och viktigaste spelare i år. Vid EM i Polen i januari utsågs han till turneringens bästa högernia och under OS har han varit en av de bästa svenska spelarna offensivt.
I förlustmatchen mot Polen i lördags fick han dock en smäll som gjorde att han fick kliva åt sidan och det har visat sig att den resulterade i en inre blödning. Det betyder därmed att han inte kommer till spel mot Brasilien i kväll, utan han skrivs ut ur truppen och ersätts av Albin Lagergren.
23-årige Lagergren, Varbergsfostrad U-världsmästare 2013, imponerade stort den gångna säsongen både i elitserien och Champions League och debuterade i A-landslaget i samband med det lyckade VM-playoffmötet med Bosnien och Hercegovina tidigare i somras. Han har totalt spelat fyra A-landskamper och på dessa gjort sju mål.
Bilden: IFK Kristianstads Albin Lagergren kliver in i OS-turneringen i kväll.