fbpx

Nyheter

Herr / 3 januari 2021

Andreas Palicka svensk lagkapten i VM

Målvakten Andreas Palicka kommer att bära lagkaptensbindeln när Sverige spelar EM-kval nästa vecka och VM i i Egypten senare i januari. 

– Det är så klart en stor ära, men vi är många som måste ta ett stort ansvar både på och utanför planen för att vi ska lyckas, säger 34-åringen som i somras utsågs till årets spelare i svensk handboll. 

I går samlades herrlandslaget i Eskilstuna och efter att i dag ha fått idel negativa provsvar från covid-19-testerna tränar laget i kväll för första gången tillsammans. På onsdag reser de till Podgorica för det första av två EM-kvalmöten med Montenegro och på lördag spelas returen i Stiga Sports Center i Eskilstuna.

Det är nu klart att Andreas Palicka kommer att vara svensk lagkapten under EM-kvalet och senare under VM i Egypten som för svensk del inleds med match mot Tjeckien den 14 januari. Max Darj kommer att vara vice lagkapten och Jim Gottfridsson kommer att ha en viktig roll som spelfördelare.

– Vi har flera spelare som har stora ledarroller sina respektive klubblag, där Andreas, Max och Jim är tre av de spelare som har varit med längst i landslaget och tagit störst ansvar där. Medan Andreas har bindeln kommer Max att i vanlig ordning styra försvarsspelet och Jim kommer att få en ännu större roll som motor i vårt anfallsspel. Det är tre vinnarskallar och spelare som kan få med sig övriga lagkamrater, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.