Nyheter

Herr / 23 december 2017

Bergendahl till Danmark – Nilsson kvar i Ungern

Det har varit en händelserik vecka för de svenska landslagsmittsexorna. Oscar Bergendahl har signerat ett treårskontrakt med danska topplaget GOG och Andreas Nilsson har förlängt sitt kontrakt med Vezprem till 2021.

• • •

I tisdags blev det offentligt att Jesper Nielsen i sommar lämnar Paris Saint-Germain och flyttar tillbaka till Bundesliga. Ny klubbadress blir de två senaste årens tyska mästare Rhein-Neckar Löwen där svenskkvartetten Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Jerry Tollbring och Kristian Bliznac redan spelar.
Han är dock inte den enda missexan i landslaget som sett över sina kontrakt i veckan. I torsdag blev det klart att Oscar Bergendahl, som spelat fem A-landskamper under året och satt samtliga elva avslut, lämnar Alingsås HK för danska GOG till nästa säsong.
– Det känns helt rätt steg att ta för mig. Det är en klubb som har ambitioner att slåss om det danska guldet varje år och spela i Europacuperna. Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas där, säger Bergendahl till Alingsås hemsida.
Och i går blev det klart att Andreas Nilsson stannar ännu längre i ungerska Veszprem än vad hans tidigare kontrakt, som skulle löpt ut 2019, antytt. ”Stycket” har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2021.
Veszprem, som leds Ljubomir Vranjes och Björn Sätherström, presenterade hela sex stycken kontraktsförläningar samtidigt. Förutom Nilsson skrev även Blaz Blagotinsek, Mate Lekai, Dejan Manaskov, Dragan Gajic och Mirsad Terzic på nya kontrakt.
För några veckor sedan blev det offentligt att Nielsens, Bergendahls och Nilssons kollega på mittsex i landslaget, Fredric Pettersson, till nästa säsong byter Toulouse mot nuvarande franska ligaettan Montpellier. Den femte mittsexan som varit uttagen till minst två samlingar under året, Max Darj, har kontrakt med Bergischer, serieledare i 2. Bundesliga, även över nästa säsong.
Text: Daniel Vandor
Stora bilden: Andreas Nilsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Lilla bilden: Oscar Bergendahl. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.