Nyheter

Herr / 14 april 2017

Biljetterna till EM-kvalet i Lidköping släppta

I dag har biljetterna släppts till Sveriges avslutande EM-kvalmatch. Slovakien står för motståndet i Sparbanken Lidköping Arena den 17 juni.

• • •

De svenska herrarna inledde vägen till EM i Kroatien i januari 2018 på bästa möjliga sätt genom att i november besegra Montenegro i Lund och Slovakien på bortaplan. I början av maj väntar dubbelmöte med Ryssland, varefter kvalet avslutas i mitten av juni med först bortamatchen mot Montenegro och till sist mot Slovakien i Lidköping.
Biljetterna till avslutningsmatchen har i dag släppts på handboll.ebiljett.nu.
– Vi har haft riktigt bra tryck på många hemmamatcher det senaste året och det ska bli kul att spela inför storpublik i Lidköping, säger målvakten Mikael Appelgren, fostrad i Uddevallaklubben GF Kroppskultur med som nu spelar för regerande Bundesligamästaren Rhein-Neckar Löwen.
– Vårt mål är alltid att vinna de matcher vi spelar och vi kommer att göra allt för att vinna vår kvalgrupp och ta oss till EM i Kroatien. Det är sista matchen för säsongen och vi ska avsluta på topp, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.
EM-KVALET
3 november 2016: Montenegro (h), 36–21
5 november 2016: Slovakien (b), 21–17
3 maj 2017, 19.00 (svensk tid): Ryssland, EM-kval, Sibur Arena, St Petersburg
6 maj 2017, 17.15: Ryssland, EM-kval, Saab Arena, Linköping Köp biljett
14 juni 2017: Montenegro, EM-kval, borta, spelplats ej klar
17 juni 2017, 17.15: Slovakien, EM-kval, Sparbanken Lidköping Arena Köp biljett
Klicka här för resultat och ställning i alla grupper. De två bästa lagen från de sju kvalgrupperna plus den bästa trean kvalificerar sig för EM i Kroatien i januari 2018.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån