fbpx

Nyheter

Herr / 4 juli 2017

Björn Sätherström till Veszprem och Ungern

Den senaste säsongen har han varit videoanalytiker i det svenska herrlandslaget parallellt med sitt uppdrag som utvecklingsansvarig i IFK Kristianstad. Nu flyttar Björn Sätherström till Ungern och blir assisterande tränare till Ljubomir Vranjes såväl i Veszprem som i det ungerska landslaget.

• • •

Björn Sätherström befinner sig just nu i Göteborg med det svenska U17-landslaget på herrsidan, som i går spelade sina första landskamper (segrar med 34–13 mot Färöarna och 33–13 mot Estland). 34-åringen från Ystad, som de senaste sex säsongerna varit verksam i IFK Kristianstad, har också fungerat som videoanalytiker till herrlandslaget sedan Kristján Andrésson tog över i höstas.
Nu väntar nya uppdrag för Sätherström. Flyttlasset för honom och familjen går snart till Budapest och han kommer de kommande tre åren att assistera Ljubomir Vranjes både i världslaget Veszprem och i det ungerska herrlandslaget.
– Det är uppdrag det inte går att säga nej till och det ska bli oerhört lärorikt och utvecklande att jobba tillsammans med “Ljubo”. Jag är oerhört tacksam för den tid jag haft både i IFK Kristianstad och i svenska landslaget, två härliga organisationer jag gärna skulle jobba för igen i framtiden, säger Sätherström.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson:
– Även om vi tappar en oerhört kompetent och omtyckt ledare så gläds jag med Björn som får den här chansen till ett utlandsäventyr med sin familj och samtidigt arbete på yppersta världsnivå. Jag är glad att ha fått jobba med Björn den senaste säsongen. Han kommer att saknas i och runt landslaget, men förhoppningsvis kommer vi att få dra nytta av hans kunskap och erfarenhet igen längre fram i tiden.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån