fbpx

Nyheter

Herr / 3 januari 2020

Bo granne med oss under EM!

När herrarnas EM för första gången sedan 2002 avgörs på svensk mark kommer fansen inte bara ha möjlighet att heja på spelarna i hallen – utan även i hissen. Handbollslandslaget har, tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, dedikerat ett supporterrum på spelarhotellet som fans kan ansöka om att bo i under mästerskapet.

– Vi vet hur mycket fansen kommer stötta oss på läktarna, så det är kul att förlänga denna support ända in till spelarhotellet, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

När svenska landslaget siktar på att göra en repris på EM 2002, som slutade med guld, gör man det med supportrar som närmaste granne på spelarhotellet. Det dedikerade supporterrummet rymmer två fans och är hyresfritt. Rummet inkluderar resa tur och retur från supporterns hemort samt supporterprylar och signerade landslagströjor.

– Det ska bli väldigt kul att ha fans som grannar, som hejar både i korridoren och på läktaren. De enda kraven vi har är att det är tyst efter klockan 22 och att det inte blir pinsam tystnad i hissen, skrattar målvakten Mikael “Äpplet” Appelgren.

På sajten hejapagrannen.se kan fans ansöka om att bo på spelarhotellet under en eller två nätter i samband med matcherna.

– Svenska Spel har stöttat svensk handboll under lång tid, men det här är första gången vi kan erbjuda handbollsintresserade en sådan här unik upplevelse. Jag minns den magiska stämningen när vi senast vann EM-guld, så jag hoppas att laget, med hjälp av stöd från både publik och grannar, upprepar bedriften i år, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.