fbpx

Nyheter

Dam | Herr / 10 september 2021

Då släpps biljetterna till höstens landskamper

I veckan meddelade regeringen att maxtaket för publik på evenemang tas bort. Därmed kommer damernas EM-kval mot Island i Eskilstuna (7 oktober) och herrarnas landskamper mot Polen i Malmö (4 november) och Kristianstad (6 november) att kunna spelas inför publik. 

Biljetterna släpps den 13 september respektive 24 september. 

– Det ska bli helt fantastiskt att då spela inför publik igen, vi har verkligen saknat det, säger damernas lagkapten Carin Strömberg. 

Det har gått 21 månader sedan ett svenskt seniorlandslag senast fick spela match på hemmaplan inför publik – men snart är det dags igen. När damerna, som tog sig till en sensationell semifinal i OS för en dryg månad sedan, inleder EM-kvalet genom att ta emot Island i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 7 oktober kommer det att vara inför publik.

Detsamma gäller när herrarna i november tar sig an Polen i dubbla landskamper i ett avstamp för ländernas gemensamma värdskap av VM i januari 2023. Den 4 november möts länderna i Malmö Arena och den 6 november i Kristianstad Arena.

Biljetterna till damernas EM-kval mot Island släpps på måndag (13 september) medan biljetterna till herrarnas landskamper släpps fredagen den 24 september. Biljetterna säljs via Handbollslandslaget.se/biljetter.

– Som känslomänniska är det alltid härligare att spela inför publik än inför tomma läktare och jag ser verkligen fram emot att få spela inför de svenska fansen igen, säger herrarnas lagkapten Andreas Palicka.