fbpx

Nyheter

Herr | Landslaget / 12 januari 2020

Daniel Pettersson: “Svårt att analysera”

Det ville sig inte för Sverige i gruppspelets andra match mot Slovenien. Trots hemmaplan och drygt 11 000 svenska supportrar på läktarna gick Ljubomir Vranjes och hans Slovenien segrandes ur den tajta striden.
– Vi rev och slet hela matchen men fick inte igång vårt fartfyllda spel, summerade Daniel Pettersson efter 19–21 mot Slovenien.

Tvåmålsskytten Daniel Pettersson var likt övriga svenska spelare besviken efter slutsignal. Små marginaler avgjorde till Sloveniens fördel som fick matchen dit de ville. I långa stunder fick de stopp på Sveriges kontringsspel och tvingade hemmaspelarna att stå och stångas i uppställt anfallsspel.

– Vi rev och slet hela matchen men fick inte igång vårt fartfyllda spel som i fredags. Det är något vi måste jobba på, sade Pettersson efter matchen.

Vad var det som inte var tillräckligt bra för att vinna matchen?

– Mycket tillfälligheter men jag tycker vi höja oss i vårt kontringsspel och vårt snabba sätt att spela handboll på.

19 mål framåt, vad är din kommentar om det uppställda anfallsspelet?

– De är stora bakåt och stod bra mot oss. Vi har lite att jobba med där. Vi måste trycka mer och få mer enkla mål när vi stångas i det uppställda anfallsspelet.

Ni hade svårt att sätta deras försvar i gungning. Hur lyder din analys varför ni inte lyckades med det?

– Det är jättesvårt att analysera direkt efter matchen. Jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig.

Vad väntar härnäst för er?

– Nu är det fullt fokus på att hand om kropparna och ladda batterierna. På tisdag väntar en tuff match som vi jättegärna vill vinna.

Hur tung var den här förlusten?

– Naturligtvis är det tråkigt att förlora men det enda vi kan fokusera på nu är att vinna nästa match. Sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Pettersson.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån